Oppdal: Totalt er 992 sangere påmeldt til sangerstevne i Oppdal 12. - 14. juni. Om man regner med arrangørene Oppdal songlag og Oppdal mannskor passerer man 1000 deltagere med god margin. Det hadde ingen forestilt seg på forhånd.

- Det har blitt så stort at nå må vi gjøre det kjent. Aller senger i Oppdal og omegn er fylt opp. Vi skulle ha et kompakt stevne, men nå må vi strekke oss litt ut fra sentrum, sier Anne Grethe Hoelsæter i arrangørkomiteen.

Stevnet går samtidig som landsstevnet for kor som arrangeres i Levanger. Likevel er det flere deltagere som kommer til Oppdal.

- Mange kor velger Oppdal framfor landsstevnet. Vi har rykte som et godt arrangørsted, sier Hoelsæter.

- Det er ikke mange bygder som kan skryte av så gode fasiliteter. Kirka har god plass til kor, kulturhuset er noe spesielt og på Oppdal kristne senter er det helt unikt for korsang, sier Willy Olsen.

Det blir noen spesielle konsertopplevelser. Blant annet skal det synges på restauranten på toppen av Hovden. Sangerne vil også gjøre seg kjent i sentrumsbildet, med sang på kjøpesentrene. Lørdag kveld er det idrettshallen som er samlingsplassen, når 1000 munner skal mettes med varm mat.

- Det blir artig, og det får vi til. Vi har gjort det før, sier Stig Flatmo, som har ansvaret for at deltagere får i seg nok mat.