OPPDAL: Bjørn Andreassen (57) har vært tilnyttet kulturhuset siden mai 2005, først som kommunens prosjektleder med ansvar for byggingen.

Han ble konstituert som daglig leder fra desember 2005, og ble ansatt av styret i Oppdal kulturhus KF som leder i foretaket fra 1. juli 2006, med en åremålskontrakt på 6 år.

Han har i denne tiden hatt permisjon fra sin faste stilling i Oppdal kommune som leder for brann- og redning, en permisjon som utgår 1. juli i år.

– Fra 1. juli vil jeg jobbe som leder av brann- og redning i 37% stilling, og som prosjektleder med ansvar for byggingen av Nye Aune barneskole i 63% stilling.

Det er spennende utfordringer som jeg gleder meg til å gå i gang med.

LES OGSÅ: KULTURHUSETS FØRSTE ÅR I BILDER

Den resterende delen av stillingen i brann- og redning vil bli fylt opp med innleid bistand til tilsyn og annet forebyggende arbeid i den tiden han innehar prosjektlederstillingen, som er et engasjement til 2012.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer for Oppdal kommune, og dersom styret i Oppdal kulturhus KF ønsker det vil jeg bidra med å få på plass ny kulturhusleder før jeg slutter.

SI DIN MENING: Hva synes du om at Bjørn Andreassen slutter som kulturhussjef?

Brann- og redning står foran spennende oppgaver med ny brannstasjon og innkjøp av nytt materiell. Jeg har videre fått tilbud om den utlyste stillingen som prosjektleder for «Nye Aune».

Når det er mulig å kombinere stillingen i brann- og redning med denne prosjektlederstillingen, er dette en mulighet for meg til nye utfordringer. Jeg finner samtidig tidspunktet riktig for å slippe til nye og yngre krefter til å lede kulturhuset videre.

Han føler seg privilegert som har fått lov til å være med på både byggingen, og ikke minst igangsetting og drift av kulturhuset.

En utfordrende, men utrolig morsom og spennende jobb.

– Den viktigste oppgaven har vært å bygge opp en organisasjon til å drive og skape innhold i vårt flotte kulturhus, og jeg har vært så heldig å få med meg mange utrolig dyktige, kreative og motiverte medarbeidere i dette arbeidet – samt et engasjert styre. Jeg er stolt av de resultater som foretaket har oppnådd.

Han innrømmer at det er med tungt hjerte han har tatt avgjørelsen.

- Jeg vil garantert savne det hektiske miljøet, artistene og de mange samarbeidspartnere, det trofaste publikumet og ikke minst de mange gode kollegene og det fine arbeidsmiljøet i kulturhuset.

SI DIN MENING: Hva slags kulturhussjef bør vi ha?

- Før jeg slutter i kulturhuset har vi mange spennende arrangementer som skal gjennomføres fram til sommeren, og vi er allerede godt i gang med planleggingen av en spennende kulturhøst, skriver Bjørn Andreassen selv i en pressemelding.