For tre år siden begynte Oppdal Curlingklubb for alvor å jobbe med rekruttering. Dette arbeidet har båret frukter, og per i dag er det omlag 30 registrerte juniorspillere i klubben.

- Etter at vi begynte med skolecurling har vi fått opp interessen betraktelig, sier Knut Husby.

Curlingklubben tar kontakt med elever allerede på barneskolen. Curling er et fast innslag i programmet til barneidrettsskolen, der unger fra 7-9 år deltar. Klubben tar også kontakt med elevene når de år det siste året på barneskolen. - Vi tilbyr klassene å ha aktivitetsdager i curlinghallen. På ungdomsskolen får elevene være med på skoleturnering, sier Husby. Etter at skoleturneringen er over har klubben en evaluering sammen med elevene. De som er interessert i å bli med på organisert trening fortsetter å curle. - Dette har vist seg å være en effektiv måte å rekruttere på. Vi legger stor vekt på dette arbeidet. Rekruttering er den viktigste oppgaven vi driver med, sier Husby.

Han tror at effekten fra OL vil virke positivt på curlingmiljøet i Oppdal. - Curling har blitt en mer anerkjent idrett, og det er viktig for rekrutteringen. Det hjelper også på rekrutteringen at vi har opp i mot 80 lag med på bedriftsserien hvert år. Foreldrenes interesser betyr en del når ungene skal velge idrett, sier Husby. Han håper OL-gullet skal få fart på curlinginteressen også andre steder enn i Oppdal. - Slik det er i dag må vi reise til Oslo eller Sverige for å få konkurranse. Vi håper at de skal bygge curlinghall i Trondheim og at de skal få til et miljø der. Det ville hjulpet på nivået dersom vi hadde mer konkurranse i Midt-Norge, sier Husby.

Det legges stor vekt på miljøet i curlingklubben. - Vi har det som policy at når vi reiser på kamper så skal alle få bli med. Vi deler heller ikke opp lag for å toppe et lag. En curlingkarriere er lang, og det er viktig på ikke ødelegge den allerede i starten. Det viktigste er at de som er med trives og har det gøy, sier Husby. Juniorsatsingen har så langt gitt Oppdal en gull, en sølv og en fjerdeplass i NM. To av Oppdals juniorspillere er tatt ut på landslaget som skal til Canada for å delta i junior-VM i påska.