Produsentlaget til Tine i Rennebu har hatt årsmøte. Der ble tre bønder hedret med utmerkelser for god melkekvalitet. Ingrid Meslo fikk 10års plakett, mens Endre Nordbø og Ola Øyvind G. Havdal fikk hver sin 5 års plakett.

Kristine Ek Brattset er leder i arbeidsutvalget i produsentlaget, og skriver i en epost:

Det krever sitt å følge nøye med på melkekvaliteten som blir sjekket på alle leveranser. Det er mye å passe på. Det blir målt på bakterieinnhold, celletall, sporer og frie fettsyrer blant annet. Celletallet sier noe om juret er friskt, det kan svinge fort så det gjelder å følge med hele tiden. Sporer er bakterier som kan være i fôret eller i gjørme på beite. Det krever mye renhold, og en må være nøye med silolegginga. Frie fettsyrer kommer av ustabil melk på grunn av ubalanse i næringstoffer, eller noe feil på melkeanlegget som gir hard behandling av melka.

Det er mye arbeid og kunnskap som ligger bak god melkekvalitet. Og alt dette merkes blant annet på smak på melk og kvalitet på ost.