–De to siste dagene er det tre nye personer som med hurtigtest har testet positivt for covid 19 i Oppdal, opplyser ordfører Geir Arild Espnes i en pressemelding

Alle de tre har tatt en ordinær pcr-test som er sendt til St. Olav for bekreftelse.

– To av de smittede er kjent nærkontakt med en av de som testet positivt på hurtigtest på mandag, og en er smittet etter reise til utlandet.

De smittede er isolert, og alle nærkontakter er bedt om å være observante på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.

Den siste uken er det til sammen registrert 10 positive tilfeller av covid-19 i Oppdal. Alle de smittede er fullvaksinert, og hovedtyngden av de smittede er i aldersgruppen 50 – 80 år.

– Det er ingen smittede i skole/barnehage eller helseinstitusjon. I Oppdal har vi fortsatt god kontroll på smitten, og koronagruppa jobber aktivt for å forhindre videre smitte, sier Espnes.

Ordføreren peker på følgende virkemidler som de viktigste for å forhindre videre smitte:

At personer ivaretar smittevernregler med hygiene og avstand og holder seg hjemme og tar en test dersom de har nyoppståtte luftveissymptomer.

Tester utleveres i servicetorget gratis mandag til fredag i tidsrommet 08.00 – 15.00, og teststasjonen er åpen for drop-in mandag, onsdag og fredag i tidsrommet 8.15-8.45.

Alle som tester positivt på hjemmetest bes ta kontakt med koronatelefon på 48 11 13 80.