OPPDAL: Etter å både ha blitt kåret til Oppdalsambassadør og Årets trønder, var det nesten en selvfølge at Tare Teksum også ble Årets navn i Oppdal.

– Jeg setter enormt høy pris på kåringene. Før følte jeg meg som en byrde for samfunnet og ensom, men nå er jeg et midtpunkt og blir satt pris på, sa prisvinneren, som ikke ante hva som skulle skje da han var invitert med på Opprevyen av redaktør Per Roar Bekken.

Kåringen er foretatt av Opps lesere og endelig avgjort av en jury bestående av Svein Solberg, Kirsti Welander og Bjørn Ove Ansnes.

– En helt for oppdalingene

I sin begrunnelse skrev juryen blant annet Teksum sprengte grenser i hvert program av «Ingen grenser», hvor 500 kilometer med tøff natur ble forsert.

De påpekte at Teksum og hans turkamerater fikk seerne både til å ta til tårene og til å le, ble en helt for både små og store oppdalinger og Teksum ble til inspirasjon for alle med sine snertne replikker og ettertenksomme tanker.

– Det har jeg ikke tenkt på. Alt har gått så fort, svarte Teksum da han fikk spørsmål om hvordan det føltes å ha tatt strike på kåringer.

Gratulasjon fra Monsen

Turleder Lars Monsen er blant de som synes kåringene er vel fortjent, og gratulerte Teksum via storskjerm.

– Du har virkelig satt Oppdal på kartet, sa Monsen blant annet, og uttrykte at gleden var på hans side over å ha hatt med Teksum på tur.

– Det varmer å høre alle komplimentene. Den enorme responsen etter serien har sjokkert meg, kommenterte Teksum.

Han uttrykte stor glede over å få være ute i naturen, som han setter stor pris på.

– I mange år var jeg arbeidsløs og enormt rastløs. Alt det fikk jeg utløp for under turen. Det var som å være i himmelen i 30 dager.

Kledd for Sydpolen

Som synlig bevis på hederstittelen, fikk Teksum et diplom og ei oppdalskofte fra Husfliden. Et riktig antrekk til Sydpolen-turen, mente Bekken, som lurte på hvordan Teksum skal komme seg dit.

– Nei, det har jeg ikke tenkt på, innrømte Teksum, som også avslørte at han har begynt å trene til turen.

Blant annet ved å spise polarbrød.

Lars Monsen gratulerte Tare Teksum via storskjerm.