OPPDAL: – Vi trenger fortsatt mellom 15 og 20 cm snø for at vi skal klare å gjennomføre Vårslæppet i den tradisjonelle traseen mellom Aurhøa og Vangslia, det sier løypeansvarlig og leder for skipatruljen i Oppdal Skisenter Arnt Gulaker i en pressemelding.

Han kjørte gjennom løypa i dag og sier at forholdene i øvre deler av løypa er meget bra, men at det er for lite snø i områdene rundt brua på slutten av løypa.

– Værmeldingen framover viser kaldt og snø, så slår værmeldingene til så er det stor sannsynlighet for at vi kan kjøre hele traseen, sier Gulaker.

Arrangementsansvarlig Knut Jarle Lysklett i Oppdal Booking er også optimist, og håper på at snøen kommer som meldt og i form av ren hvit snø og ikke aske.

– I forhold til det som skjer på Island er jo våre små bekymringer rundt Vårslæppet svært beskjedne. Vårslæpp og skirenn blir det uansett, vi har allerede en plan B med alternativ løypetrase klar dersom snøen ikke kommer, sier Lysklett.

Hans største ønske for Vårslæppet er at en klarer å lage et skikkelig lokalt arrangement og at så mange som mulig av både enkeltpersoner og bedriftslag slutter opp om arrangementet.

– Oppdal fortjener virkelig en sosial happening på slutten av vinteren og skisesongen. Og Vårslæppet er et perfekt arrangement for å ha det moro, sier Lysklett.