OPPDAL: Etter at han ble nødt til å kaste inn håndkledet i siste halvdel av sin opptreden i Oppdal Kulturhus med «The Show Must Go On», har det blitt publisert en rekke artikler i diverse medier om dette.

– Som alltid blir bildet «noe» dramatisert av medier som selvfølgelig kaster seg over dette som det reneste skandale oppslag, i håp om å fange publikums oppmerksomhet. Derfor er det vel kanskje på sin plass at jeg sier noe om dette selv.

Fått mange meldinger

Han vil først og fremst beklage til publikum i Oppdal.

Han har fått mange bekymringsmeldinger, og beklager at folk har vært bekymret for ham.

– Jeg er ikke syk og det ligger ikke større dramatikk i dette enn om Petter Nortug eller andre idrettsutøvere blir nødt til å avbryte et løp eller en kamp på grunn av melkesyre eller slitne bein etter flere renn eller kamper i strekk.

Han sammenligner seg med idrettsutøvere fordi «The Show Must Go On» er nærmest en sport; med raske kostymeskift og høyt tempo kombinert med vokale utfordringer fra start til slutt.

Gikk på en smell

– Etter mange show på rad er det fort gjort å «gå på en smell». Det gjorde jeg altså i Oppdal. Det er dessverre et skjellsord for meg å gå ut for halv maskin, selv om man kanskje burde det noen ganger når motoren er sliten og kald.

Sten Nilsens motor skar seg denne kvelden.

– Selv om jeg forsøkte å presse meg det jeg kunne for å levere det et forventningsfullt publikum hadde kommet for å oppleve.

Han hadde allerede tidlig i showet merket at det var vokale partier som satt langt inne, og dette, i tillegg til frustrasjon over lytteforhold i min monitor som stadig endret seg, ble en stressfaktor.

– At jeg hadde en rekke show «i beina» og ikke hadde fått den oppladingen jeg vanligvis sørger for å ha gjorde ikke saken noe enklere.

Menneskelige hensyn

Som artist har man dessverre ikke alltid det privelegiet at man kan isolere seg helt før et show for å forberede seg maksimalt. I underholdningsbransjen er det mange andre hensyn å ta, som noen ganger også kan gå utover resultatet. Mennesker og fans som ønsker å hilse på.

Få et bilde. En signatur på et papir.

- Denne dagen hadde jeg avtalt å dra på hjemmebesøk hos to autister i en bolig, som ikke er like priviligerte som oss andre. Dette ble et ekstra stresselement dessverre, skriver Sten Nilsen på facebook.

Det er ikke alltid lett å kansellere slikt heller, uten å bli slått ned av dårlig samvittighet. I utgangspunktet skulle denne dagen bestå av god tid til forberedelser og avslapning, med mulighet til nettopp å kunne glede disse menneskene. Men er man et fullt ensemble med en stor produksjon er det en rekke ting som kan gå feil. I dette tilfellet var det dessverre noen lydutfordringer som tok lenger tid enn antatt.

Tar selvkritikk

Som igjen førte til at middag ble inntatt fort og gæli, samt andre stress elementer i tillegg til det planlagte hjemmebesøket.

– Jeg tar selvfølgelig selvkritikk på at jeg ikke heller utsatte showet til jeg hadde fått varmet opp skikkelig og fått roet ned stressnivået. Men det er også et hensyn å ta at publikum allerede sitter forventningsfulle og utålmodig i setene. Og det pleier jo alltid å ordne seg lell. Men ikke denne gangen.

Så fikk jeg da iallefall bevist for meg selv og apparatet rundt meg, og kanskje for mitt publikum, at jeg kun er et menneske som trenger litt tid for meg selv før show, for å kunne levere maksimalt.

Plaster på såret

Som et plaster på såret til de publikummerne som ikke fikk full valuta for billettene sine i Oppdal , vil vi i «The Show Must Go On tilby» dere en special-price-billett til vårt neste show i bygda.

Det ser nå ut til at den kommende Nord-Norges turneen vil starte nettopp i Oppdal. Og DA skal det smøres, forberedes, hviles og varmes opp så taket kan løfte seg for alvor i Oppdal Kulturhus.

«The show will go on» ventes til Oppdal 23.august.