En forkommen ilder ble tirsdag funnet på E6 i Børsletta, sør for Berkåk. Litt lenger sør var et bur hensatt i vegkanten. FREDRIK KOSBERGLØKK

Det var Endre Kosberg fra Berkåk som oppdaget dyret da han kom kjørende sørfra tirsdag ettermiddag. Han så at det løp langs vegkanten da han passerte det. Interessert i dyr som han er, stoppet han og snudde.. En annen bil stoppet bak ham. Da den kvinnelige sjåføren åpnet bildøra, smatt dyret like godt inn.

– Der forsynte det seg fra en potetgullpose som lå i bilen. forteller Endre Kosberg som så at det var en ilder det dreide seg om. Ved hjelp av potetgull ble dyret lokket opp i ei pappeske og satt i varetaekt

Endre Kosberg tok med dyret til Alfhild Beate Kosberg som øyeblikkelig tok i mot «hittebarnet» med gjestfrie hender.

Hun registrerte straks at ilderen som var en albino, ukastrrert hann, var temmelig utmagret. Kroppsvekta var trolig ikke stort mer enn halvparten av det den skulle ha vært.

– Enten har den vært lenge ute, eller så har den fått dårligs tell der den har vært, sier Alfhild Beate Kosberg som opplyser at dyret har små forutsetninger for å klare seg på egen hånd ute i den norske vinteren.

En tilværelse mellom biler og brøytekanter på E6, ville etter all sannsynlighet ha endt med forferdelse uansett.