Album: «Her om natta» er Erlend Ropstads fjerde album, og følger opp suksessen fra 2013, «Hva om det ikke er sånn som du tror at det er», som var hans første album på norsk.

Han ble belønnet med nominasjon til Spellmann i både klassen for «viser» og «tekstforfatter».

I det nye albumet er det lite igjen av visesang. Her har han med seg fullt band, med musikk som er hardere og langt mer rocka.

Terningkast 5

Adresseavisen trillet terningkast fem for «Her om natta» allerede torsdag. Fredag fulgte VG, Dagbladet og Dagsavisen opp med like mange terningkast.

«Skurrende vakkert» skriver Dagsavisens anmelder, som mener at Ropstad nå burde være klar for større scener.

VG har tidligere kåret Ropstads forrige album til fjorårets sjuende beste album. VGs anmelder er begeistret og kårer Ropstad til «nattens konge» med sitt «høyst vellykkede fjerdealbum», og har tro på at han denne gang skal plukke opp en Spellemann for beste låt.

Dagbladet liker Ropstads mer rufsete og usminka album, og sammenlikner han med svenske artister som Lars Winnerbäck og Stefan Sundström.

Sliten, men glad

– Jeg er litt sliten, men utrolig glad for de gode anmeldelsene, sier deltidsoppdalingen Erlend Ropstad i en kommentar til Opdalingen.

– Jeg våknet altfor tidlig i dag, så jeg har nok vært spent på anmeldelsene. Det har vært en veldig hektisk dag, og da er det ikke ideelt å våkne klokka fire. Han forteller at han gjorde fem intervjuer torsdag, og at fredagen har det gått i ett med Nitimen og ulike radioprogram.

På spørsmål om han ser på dette som det endelige gjennombruddet svarer han litt beskjedent at det er vanskelig å spå om framtida.

– Jeg tenker ikke så mye på det, og føler at det blir litt overdose av meg selv akkurat nå. Likevel ser jeg at det er viktig å smi mens man har muligheten, og det er klart det er en stor fordel med gode anmeldelser. Jeg håper jo at dette fører til at flere folk kommer på konsertene. Jeg håper at oppmerksomheten rundt plata også fører til at min bookingagent får kontakt med mange festivaler og arrangører.

Søndag 27. april kommer han til Oppdal kulturhus med bandet sitt. Før det er Ropstad klar for Springsteen-konsert i kulturhuset kommende lørdag.