OPPDAL: Godt vær betyr som regel dårlig handlevær, men i påska har gode skiforhold lokket turistene til sportsbutikkene i Oppdal.

– Vi har omtrent tredoblet omsetningen til sammenlikning med påska i fjor, og det må være bra! synes Rune Kvalnes, daglig leder ved VPG. Butikken omsatte for 750.000 kroner i løpet av påska.

Ikke ventet tredobling

– Vi hadde for så vidt ventet en økning, men ikke en tredobling, forteller Kvalnes. Han tror grunnen til oppgangen er mer folk i bygda enn tidligere.

– Det er sannsynligvis derfor. Kanskje bygda er på vei oppover, sier Kvalnes.

Alle merker økning

De andre sportsbutikkene i Oppdal forteller også om rekordomsetning.

– Det har vært fantastisk i påska, og vi har hatt en økning i omsetningen på 35 prosent fra i fjor, forteller Terje Volden, daglig leder ved Intersport Oppdal.

Han har inntrykk av at mange tilreisende venter med å handle skiutstyr til de kommer til Oppdal.

– Det er helt klart en del folk som kommer hit for å handle. Vi har et stort utvalg i Oppdal, og vi får høre at servicen her er bedre enn andre steder, sier Volden.

– Går rundt og smiler

Også Sport1 Oppdal melder om påskesuksess.

– Omsetningen har økt 35 til 40 prosent fra i fjor. Vi går rundt og smiler, sier daglig leder Eivind Oddli. Han vil ikke ut med eksakte tall, men sier at omsetningen i påska i alle fall har rundet én million.

Grøseth sport og Auna sport fikk også gode tall denne påska.

– Påska var kjempebra, med en omsetningsøkning på 15 til 20 prosent i forhold til i fjor, opplyser Erik Gunnar Fagerhaug ved Auna sport.

– Vi har hatt en veldig fin økning fra i fjor, sier Bjarne Grøseth ved Grøseth sport, uten å ville kommentere hvor mye økning det er snakk om.