OPPDAL: Kulturhuset inviterer til en helt ny og spennende konsertopplevelse i kulturhuset fredag. Scena i Storsalen møbleres om til en intim jazzkafe, med spennende lyssetting og levende lys på bordene. Salgspunkt for drikke og småsnacks flyttes også inn på den store scena i Storsalen, som avgrenses mot salen med scenteteppet. På denne måten vil kulturhuset prøve ut enda et spennende konsertkonsept, og en ny bruk av kulturhuset.

Oppdal egen

For publikum blir dette et nytt og spennende møte med Oppdals nye jazzensemble; Gjert Kristian Øhrns Trio. I tillegg til Gjert Kristan Øhrn på flygel, deltar Raymond Ness på kontrabass og Halvor Mjøen på trommer. I tillegg vil de denne kvelden ha med seg Marit Rimereit Bjørtomt på fele. Musikken de spiller er komponert av Øhrn selv. Dette blir garantert en stor musikkopplevelse, med noen av Oppdals aller beste musikere.

Nyskapende

Erik Hegdal og Alpaca Ensemble tilbyr et spennende og nyskapende kammermusikkprosjekt i grenselandet mellom jazz og samtidsmusikk. De vil fremføre det nyskrevne verket Tapet Tapet! – stykke for fiolin, cello, piano, saksofoner og perkusjon av Eirik Hegdal. Stykket ble urframført på Soddjazz, Inderøy i 2006. Verket er innspilt på Rainbow Studios i desember 2006, med CD-lansering nå i høst.

I Dagbladet 17. oktober 2007 er den nye CDèn til Alpaca Ensemble anmeldt: «Formidabelt i jazz / samtidsmusikkgrenselandet» og gir terningkast seks!

Avisa skriver at Eirik Hegdal har prestert godt i flere år, til dels strålende som både saksofonist, orkesterleder, arrangør og komponist. Men med «Tapet Tapet!» – formodentlig i betydningen overveldende mengder tapet, ikke teipet tapet – spørs det om han ikke når nye høyder, iallfall som det siste.

Kulturhusleder Bjørn Andreassen oppfordrer folk om å sikre seg billetter på forhånd, ettersom det av naturlige grunner er lagt ut et begrenset antall billetter til denne konsertbegivenheten på kulturhusets nye intimscene.