CURLING: – Laget har fått trent bra i jula med kamper hver dag. I disse influensatider er det knyttet mye spenning til om laget holder seg sykdomsfri. Markus har vært sengeliggende siden nyttår, men vi håper å stille alle mann når vi spiller i Skottland i helga, sier Høiberg.

Dette er Europas beste turnering på seniorsiden. I år stiller hele fem lag også fra Canada og det spilles tripple knock-system med sluttspill, noe som betyr at dersom en taper tre kamper er en ute.

Verdenseliten

– Turneringen samler senior-verdenseliten med 32 lag og vi har ikke store forhåpninger om å prestere her. Vi starter opp mot vinnerne fra 2006 og så får vi ta en kamp om gange. Vi får veldig god matching til det som skal skje senere i måneden og sesongen, sier Høiberg.

Følg med på laget på http://www.perthmasters.com. Der legges resultater ut fortløpende og kamper sendes på web-tv.

Ikke fornøyd

Spillerne og trener Stig Høiberg er ikke hundre prosent fornøyd med første del av sesongen.

– Men marginene er små og vi må også ta med at laget har spilt mot de beste seniorene og juniorene i Europa, sier Høiberg i en pressemelding.

I Härnösand classic helgen før jul, var laget uheldige og manglet kun et poeng på sluttspillplass.

– Vi ble dermed nummer fire og ble slått av de to lagene som spilte finale i det svenske mesterskapet. Svenskene har tross alt vært i junior-VM finaler stort sett hvert år det siste tiåret, sier Høiberg.

Spilt jevnt med Kapp

Laget har deltatt i tre WCT-e turneringer og blant annet spilt jevnt med Andy Kapps lag fra Tyskland som har vunnet to WCT-e turneringer i år, slått fjorårets vinner i Edinburgh og tapt på ekstraomgang mot det svenske EM-laget.

Team FAS har vært i tre sluttspill og to finaler (Bompi cup og Norgescup og EJCT Oslo). En turnering har vært klart under pari og det var EJCT Inverness, dette skal laget ta igjen nå i januar.

Om en uke drar laget til Hamburg for å måle krefter med de beste juniorlagene i Europa. Dette er den siste av i alt tre EJCT turneringer.

– Vi håper å forbedre vår foreløpige 5. plass sammenlagt og tar sikte på pallen her.

Til Japan

Helgen deretter arrangeres junior NM på Oppdal der laget har klare ambisjoner om å kopiere fjoråret.

– NM avsluttes søndag 25. januar og da passer det godt å sette seg på flyet til Japan mandag 26. morgen for å representere Norge som eneste herrelag fra Europa i Karuizawa International Curling Championship, sier Høiberg.