Både i USA og Storbritannia har skremmende klovner spredt frykt en stund. Den siste tiden har trenden spredt seg til Norge. Sklovner er blitt rapportert flere steder i landet.

Foreløpig har ikke Opdalingen hørt at det er observert skumle klovner i verken Oppdal eller Rennebu. Men på meldingsappen Jodel diskuteres det om fenomenet har kommet hit.

«Er det klovner i Oppdal også?», spør en Jodelbruker. En annen personer skriver «Om det kommer en klovn og skremmer meg, er det bare å gjøre klar gravsteinen».

Tronderbladet.no skriver onsdag at det har blitt observert personer utkledd som klovner i Melhus og i Klæbu. Mandag kveld ble ei jente med klovnemaske i Eidsvåg stoppet av politiet.

Har du sett klovner i Oppdal eller Rennebu? Tips oss og send gjerne bilder til redaksjon@opdalingen.no.

Kan bli straffet

Kler du deg ut som klovn og skremmer eller truer folk, kan du bli straffet, advarer politiet.

– Dette er en trend vi har sett i andre land og som tydeligvis har kommet hit til landet. Dette er en oppførsel vi ikke ønsker, konstaterer politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt til NTB.

– Jeg tror nok at noen tenker at dette bare er morsomt og uskyldig. Men dette kan oppfattes som skremmende for dem som blir utsatt for det, fortsetter han.

Gå i dialog med barna

Politimesteren ramser opp en rekke lovbestemmelser som kan ramme såkalte «killer clowns». Skremmende og plagsom atferd kan straffes med bot eller fengsel i to år og ordensforstyrrelser med bot eller fengsel i seks måneder.

Om klovnen løper etter noen med balltre kan det tendere mot trusler, andre hendelser kan bli ansett som skadeverk.

Et av tilfellene skjedde tirsdag på Nes på Romerike. «Klovnen» var en 13 år gammel gutt som slo etter en bil med hockeykølle. Barn under 15 år kan ikke straffes.

– Det er grunn til å rette en henvendelse til voksne og gå i dialog med barna sine. De har et ansvar for å fortelle at slikt gjør man ikke.