Året som har gått har vært preget av mange nye inntrykk, mange nye bekjente og mange store og små lokalsaker. Stort sett har det vært positivt.

Ganske tidlig i min karriere i Opdalingen skrev jeg et skråblikk der jeg påstod at det heter «på» ikke «i» Oppdal. Hvem skulle tro at tre bokstaver kan skape så stort engasjement. Og sinne. Ja, jeg har mottatt mang en epost og sint telefon rundt temaet. Og det er morsomt det. Men kanskje hadde skråblikket vært hyggeligere lesning om folk hadde lest det med en ørliten klype humor.

Både oppdalinger og rennbygg er engasjerte folk. I Rennebu stiller en hel kommune opp på dugnad når det er Rennebumartnan. I Oppdal har det i løpet av året vært arrangert både NM i alpint, NM i pistol, hagle og Landsskytterstevnet. Alt sammen er store arrangement, som til sammen krever tusenvis av dugnadstimer. Det er ikke mindre enn veldig imponerende det som blir lagt ned av frivillig innsats.

Det har vært en del store lokale hendelser på næringslivsfronten, med nedleggelse av Hotel Nor rett før påske, nedleggelse av destinasjonsselskapet og turisthotellet, og oppsigelse av 20 mann ved Skifer. Det har vært et tøft år for mange ansatte. Nå får man håpe at nedturene er over for denne gang, og at det kommer mange gode nyheter. Masterplanen skal være ledestjerna i arbeidet mot positive tider.