RENNEBU: Kristian og Martin Emstad Bøe fra Voll i Rennebu blir små sammenlignet med steinen som kom rasende ned lia ovenfor boligen lørdag kveld. Kolossen er beregnet til å veie nærmere 150 tonn, og stanset omtrent femti meter fra huset til familien Emstad Bøe.

I påvente av at geologer skal undersøke rasstedet, ble familien mandag ettermiddag anbefalt å forlate hjemmet.

– Nå blir det et opphold av ukjent varighet på camp Refshus, sier Kristin Emstad Bøe.

Svigermor Marit på Stamnan tar mer enn gjerne i mot flyktningene, selv om det helst skulle vært under andre forutsetninger.

– Jeg er forholdsvis rolig av natur, men innrømmer at jeg ble nokså shaky etter hendelsen. Først skjønte vi ikke hva det var som skjedde, men da vi så ut av vinduet, så vi at vi hadde fått en ny kompis i nabolaget, forteller Kristin med en stor dose galgenhumor.

Artig var det så avgjort ikke da steinen kom farende. Lyden har brent seg fast.

– Det verste var lyden av tre som knakk. Først trodde jeg det var tømmeret i huset som knakte, men etter å ha kikket ut så vi hva som hadde skjedd, sier Kristin som var alene hjemme med de to sønnene da raset kom.

Lensmannskontoret i Rennebu har vært og undersøkt rasstedet og anbefalte familien til å evakuere inntil geolog har fått kartlagt rasområdet. Undersøkelser fra eksperter er altså ennå ikke utført, nærmere to døgn etter at steinkolossen kom farende og slo seg til ro, bare noen meter fra bebyggelsen på Voll.

Kristian og Martin Emstad Bøe ved steinen. Foto: Kristin Emstad Bøe