OPPDAL: I begynnelsen av februar gjenoppsto Bryggeriet og Club alpin under Fredrik Farstad og Veroncia Øyen. Nå skal de gjøre det samme med Hotel Nor.

Mandag denne uken ble kontrakten med Wenaas-gruppen undertegnet, og det har gått fort for de ferske hotelldriverne.

– Vi har litt livlig fantasi. Da hotellet ble stengt i påsken begynte vi å tenke, sier Farstad.

God avtale

Frykten var at eventuelle nye drivere skulle gå ut over driften av nattklubben og puben, eller at hotellet rett og slett ble lagt dødt.

Han tok derfor kontakt med Kjell Vidar Myrann, daglig leder i Oppdal booking, og skisserte et forslag. Partene kom etter hvert fram til en løsning. Avtalen ønsker ikke Farstad å gå noe særlig detaljert inn på.

– Det er en langsiktig avtale som vi føler oss komfortable med. Vi har kommet fram til en god avtale som vil gagne begge, er alt han vil si. Driverne er også fornøyd med samarbeidet de har hatt med Wenaas-gruppa til nå.

Tilbake til glansdagene

Nå har de tatt initiativet over den videre drifta og vil skape et konsept som skal gi et løft over hele linja.

– Dette er et ærverdig hotell med mye historikk. Vi vil ta inn det beste fra en del år tilbake, forteller Farstad.

Siden hotellet har nattklubb og bar i kjelleren vil driverne sikte seg inn mot ungdom og unge voksne. Tanken er å selge pakkeløsninger med fritidsaktiviteter, selge inn det som Oppdal er gode på. For eksempel rafting om sommeren og ski om vinteren.

– Disse er også glad i en skikkelig fest. Det blir et sport- og partyhotell, for å si det enkelt.

Det er imidlertid ikke noe hinder for tradisjonell drift med gjester i alle kategorier, slik Farstad ser det.

Helårsdrift

De nye hotellsjefene vil heller ikke basere seg på å være åpne kun i sesong og vil ha helårsdrift med frokostservering. I tillegg er frokostsalen såpass fin at den kan leies ut. Planen er også å få til en lobbybar, som er åpen for alle.

Håpet er å kunne åpne dørene allerede 18. april. Det eneste som trengs er å få vasket og ryddet skikkelig, i tillegg til litt småflikking. For selve hotellet er i god stand.

– Da vi tok befaringa før vi underskrev kontrakten, ble vi veldig positivt overrasket. Det derfor at det er mulig å åpne dørene såpass raskt, sier Farstad.

12 årsverk

Hele arbeidsstokken er heller ikke på plass. Når de er oppe og går for fullt skal det være 12 årsverk fordelt på Hotel Nor, Club Alpin og Bryggeriet.

– Dere er ikke redd for å jobbe dere i hjel?

– Vi har i overkant av normal energi. Så lenge man trives med det man holder på med, strekker man seg lenger, svarer Farstad med et smil.

I år fyller for øvrig hotellet også 100 år, og Farstad sysler med tanken om en markering til sommeren.

– Vi har en liten idé om ei utescene i bakgården, men vi får se.