John Torve forteller til Opdalingen at de snart kommer til å starte arbeidet med gapahuken på Lønset. Gapahuken skal ligge rett overfor Vindalsgardene, i området som kalles for Sætervasskogene.

– Den skal ikke ligge så langt unna hvor gamle Lønset kirke sto, forteller leder i Lønset idrettslag, John Torve til Opdalingen.

En av hovedgrunnene for at de skal sette opp en gapahuk, er fordi folk skal trives på Lønset.

– Området er godt besøkt, og skiløypa går like i nærheten. I tillegg ligger skolen cirka to kilometer unna, og åpner mulighetene for en fin tur for skoleelevene. I tillegg er dette et positivt tiltak for folkehelsen, for det skal være enkelt for folk å komme seg til gapahuken. Om vinteren er dette et område som er mye besøkt og målet er at det skal bli en plass som kan benyttes hele året. Det er en fin badeplass i nærheten og terrenget er ganske flatt, sier han.

– Har allerede kjørt bort materialer

Torve forteller at gapahuken blir bygget i en slik størrelse slik at det er plass til en god del folk. Den skal bygges i 4x4 meter i vinkel med bålplass i midten.

Torve forteller at han har sendt inn søknad om fritak fra byggesøknad til Oppdal kommune, hvor søknaden ble innvilget. Torve forteller at han også samtidig ønsket å informere kommunen om at de setter opp et offentlig bygg, og håper at dette nå kan bli plottet inn på kartet i kommunen.

Han forteller at de har søkt om støtte til Oppdalsbanken og Gjensidigestiftelsen.

Lederen i idrettslaget håper at de kan sette i gang med prosjektet så fort som mulig. Han tar sikte at prosjektet skal være ferdig til midten av sommeren neste år.

– Om været holder seg en uke til, så skal vi kunne være i gang. Jeg har allerede kjørt bort en god del materiale. Om vi får planert området og lagt nedi bjelkelaget og fått opp stolpene, så kan vi begynne å reise vegger i vinter, sier han.

Gapahuken kommer til å bli beiset i naturens farger. Det er idrettslaget som kommer til å stå for vedlikehold av gapahuken.