Allerede på den første etappen av seksdagersrittet ble det dramatikk. Tre lag - bestående av alle favorittene - skilte seg raskt ut i teten. På siste matstasjon var det gjort en felles avtale om at samtlige skulle stoppe for å drikke i samlet flokk. Den enigheten neglisjerte imidlertid Gøran Syversen og Tor Arne Fuglerud.

De øvrige fire favorittene stoppet som avtalt, og sendte avgårde noen stygge gloser da lederduoen strøk avgårde.

Etter matpausen har Syversen og Fuglerud bare økt avstanden bakover. Ved siste meldepost er det to minutter ned til Rune Høydahl og Kristian Torgersen. Det går dermed mot en sikker seier.

Favorittene best

Ikke overraskende var det forhåndsfavorittene som slo an tonen på mandagens åpningsetappe fra Trondheim til Oppdal. Geir Lien og Greg Saw tok teten allerede da feltet ble sluppet fritt i Granåsen - og lå i front til den omtalte matstasjonen. Med seg hadde de duoen Rune Høydahl og Kristian Torgersen, samt nevnte Syversen og Fuglerud.

Ved passering åtte kilometer hadde de tre parene opparbeidet seg et forsprang på rundt fem minutter til neste pulje.

Starten på etappen gikk 09.00. Da de 340 rytterne - fordelt på 170 par - tråkket seg i gang la til og med værgudene godviljen til. Det kolossale regnværet fra morgentimene var erstattet med bare lett duskregn i Trondheim.

Etappen ble innledet med ni kilometer såkalt masterkjøring til skianlegget i Granåsen, før rytterne ble sluppet fri og det virkelige racet kunne begynne.

Sprekk for Høydahl

Alle de store favorittene var på start - til tross for at oppladningen ble litt ekstra hektisk for én av dem. Sent søndag kveld oppdaget tidligere OL-deltaker Rune Høydahl antydninger til sprekker i ramma på sin sykkel - og hele teamet ble satt i sving. Skaden oppsto høyst sannsynlig da Høydahl syklet Farrisrunden i Larvik sist helg.

Ved 22.30-tiden søndag startet jobben med å bygge opp en ny sykkel til en av de store forhåndsfavorittene i Terrengstyrken. Godt veteranen har en viss rutine med den slags. Mandag morgen var nemlig alt klappet og klart - og Høydahl sto på startstreken sammen med de andre.

Så spørs det om Høydahl og lagkamerat Kristian Torgersen åpner det hele med seier på første etappe. Følg med!