OPPDAL: Det er Riksteatret, som det første teatret i Skandinavia, som nå tar den sprudlende Broadway-forestillingen ”Little Me til scenen.

Mona Levin i Aftenposten kaller forestillingen «Champagnesprudlende festlig»

«Burlesk, crazy og hjertevarm latterbombe», skriver Mona Levin i sin anmeldelse i Aftenposten etter premieren i Sandefjord 5. september, og skriver videre at ensemblet, alle som en, følger opp i det farsetempoet som er nødvendig for at publikum ikke skal ha tid til å tenke på annet enn å le. Her er alt lekent, sang- og nynnbart fra første tone, og like parodisk og stumfilminspirert som historien, skriver hun videre.

Fra Broadway til Oppdal

Musikalen gikk på Broadway for 56 år siden, og er tidligere ikke vist i Norge.

– Når den oppføres for første gang i kjendis- og sexfikserte Norge, er den nesten sjokkerende aktuell, i tillegg til at det er herlig å se en musikal som ikke allerede er oppført her elleve ganger før, skriver Mona Levin i sin anmeldelse.

Little Me er en parodi på alt, inklusiv musikalgenren, innsiktsløse selvbiografier, store pupper som vei til berømmelse, og kjærligheten som tåler alt.

Hilde Louise Asbjørnsen, komiker kjent fra Asbjørnsen og Joh og som dyktig sanger med nylig utgitt kritikerrost plate, spiller Belle Poitrine, en blondine som er temmelig tjukk i hue og med tre mål i livet: rikdom, kultur og sosial posisjon.

Per Christian «Elling» Ellefsen spiller den snobbete Noble, og en rekke andre mer eller mindre lekre herrer Belle treffer og/eller gifter seg med på veien, som slem banksjef, uskyldig soldat, tysk regissørdiktator, kosakkprins og en fransk chanson-sanger.

Det er et stort ensemble med gode skuespillere i andre roller, med Trøndelag Teater-veteran Mona Jacobsen i rollen som Belle den eldre.

Little Me byr på fengende musikk, dans og flerstemt sang i et svimlende tempo og med masse humør. Handlingen er som om sladderpressens skribenter skulle ha drømt den fram. Dette er en virkelig stor oppsetning, med orkester, vakre kostymer og humørfylt scenografi, med et skipsforlis (Titanic) som høydepunkt.

Catrine Telle, tidligere teatersjef ved Trøndelag Teater, har regien.

Dagbladet gir forestillingen god kritikk, og er imponert over innsatsen til Per Christian Ellefsen. Dagbladets anmelder beskriver videre Belle som et sjarmtroll, både når hun spilles av Asbjørnsen og når hun blir ironisk menneskeliggjort av Mona Jacobsen. «Little Me leker med showbizklisjeene og gir oss en heltinne som hadde fortjent flere sladderblad-forsider enn Britney Spears og Paris Hilton tilsammen»

Kulturhusleder Bjørn Andreassen forventer fullt hus på lørdag, så her kan det være lurt å sikre seg billetter i god tid. Han minner samtidig om Riksteatret har en rekke tilbudskategorier, bla til medlemmer av Bokklubben, Utdanningsforbundet, Norges Bondekvinnelag, Norges Danseforbund og Norsk Pensjonistforbund, samt vanlige rabatterte billetter for student, honnør og gruppe.

FENGSLENDE: En morsom og satirisk musikalkomedie med Hilde Louise Asbjørnsen i hovedrollen.