Kinect er en bevegelsessensor til Xbox360 som, til forskjell fra Wii og Move, registrerer hele kroppens bevegelser. Dette betyr at du blir spillkontrolleren, men hvordan fungerer dette i praksis? Vi har testet en rekke Kinect-spill for å finne svaret.

Kinect Adventures!

Dette spillet følger med i Kinect-pakka og innholder fem forskjellige minispill. Adventures holder kanskje ikke på oppmerksomheten din så fryktelig lenge, men det er god indikasjon på potensialet til bevegelsessensoren.

Alle spillene fungerer godt og registrerer dine bevegelser på en tilfredsstillende måte. Dette er utrolig morsomt første gang du prøver det, men det tar ikke lang tid før man går lei. Fungerer allikevel godt som et partyspill med flere spillere.

For meg var River Rush, der du kjører nedover ei elv på en oppblåsbar båt, det beste minispillet.

Terning: 4

Kinect Sports

Med bevegelseskontrollere kommer også de sedvanlige sportsspillene, og de er gjerne høydepunkt. Her får du prøve deg på bowling, bordtennis, fotball, boksing, sandvolleyball og diverse friidrettsøvelser. Og det er sistnevnte som er den store stjerna i dette spillet, med hekkeløp som det artigste og mest slitsomme.

Fotballen og volleyballen fungerer overraskende bra, selv om det ikke er så artig i lengden. Skuffelsen får man når man prøver boksing. Det bør være et perfekt spill for bevegelsessensor, men det blir for upresist og tilfeldig.

Det er mye moro å ha med Kinect Sports, spesielt på friidrettsstadion. Du orker imidlertid ikke så lange spilløkter av gangen, for dette er slitsomt!

Terning: 5

Kinectimals

Dette spillet har dominert promotering av Kinect. Og det er ikke så rart, hvem kan vel motstå de søte, små, hårete ungene av større kattedyr?

Du velger deg et kjæledyr også kan lekene og minispillene begynne. Og fra første stund føles spillet langt mer engasjerende enn Sonys EyePet.

I Kinectimals får du også en historie å følge, hvis du ønsker det. Hvis ikke kan du bare leke med kattungen din og låse opp nye leker.

Enkelte ting er litt knotete gjennomført og alt er ikke like spennende, men alt i alt er dette et strålende barnespill.

Terning: 5

Kinect Joy Ride

Bilspill er nok ikke Kinects greie. I alle fall ikke hvis vi skal dømme etter Joy Ride. Å spille mot venner kan være artig i en liten periode, men takket være klønete kontroll blir det ofte mange tilfeldigheter i løpet.

Spillet er ikke så dårlig i seg selv, men hadde nok vært langt morsommere hvis man faktisk hadde et ratt å styre med, og ikke bare sto og latet som man holdt i et ratt. Joy Ride har dessuten altfor lite innhold i forhold til prisen.

Terning: 3

Crossboard 7

Som en del andre Kinect-spill er også Crossboard artigst i starten. Når det mister nyhetsverdien vil du neppe spille det igjen.

Kontrollene er opp og ned. Det å svinge og hoppe fungerte bra, men å gjøre triks i lufta føles veldig tilfeldig. Sånn sett er det løpsmodusene som fungerer best.

Slenger du på en forferdelig presentasjon på alt og fullstendig idiotiske karakterer, så er ikke dette et spill du kommer til å vende tilbake til etter første gjennomspilling. Til gjengjeld er det ganske gøy første gangen.

Terning: 3

Dance Central

Dette er sannsynligvis det beste spillet som er lansert til Kinect per i dag. Og det er definitivt det spillet som gjør den beste jobben med å registrere dine bevegelser. Og Dance Central gjør virkelig dansemattene utdaterte.

Som i sine foregående spill, Guitar Hero og Rock Band, er Harmonix veldig flinke til å gi deg en mestringsfølelse tidlig. For de av oss som kanskje ikke er så komfortable i dansens verden er det veldig viktig.

De gir spillerne mulighetene til å lære seg de forskjellige dansetrinnene før man setter i gang, og det er veldig nyttig. På toppen av det hele gir Dance Central deg en ganske god trim, der du står og knoter på stuegulvet. Menysystemet er for øvrig nydelig.

Med kun 32 låter tilgjengelig er spillet fortsatt litt tynt, men nye låter slippes gjennom live. De må du imidlertid betale for.

Terning: 5

Dance Evolution

Med forferdelig japansk popmusikk og et menysystem designet for å irritere når ikke Dance Evolution konkurrenten Dance Central til knærne engang.

Spillet kaster deg på mange måter rett inn i det og man finner fort ut at den beste taktikken for å treffe dansetrinnene er å veive uten noen som helst tanke på musikken.

Både teknisk og presentasjonsmessig funker ikke Dance Evolution spesielt godt. Og man sitter igjen med en overfladisk og tynn dansepakke.

Terning: 2

Game Party: In Motion

Vær så god! Her har du 16 minispill til irritasjon og kjedsomhet. Dette var et av de første Kinect-spillene vi testet og da ble vi redde for sensorens framtid. Heldigvis var ikke dette særlig representativt.

De forskjellige småspillene er dumme, lite engasjerende og for det meste nærmest ikke spillbare på grunn av at spillet ikke klarer å registrere dine bevegelser på en god måte.

Dart er hele spillet i et nøtteskall. Her er vanskelig å sikte skikkelig og det å få kastet den fordømte er nærmest umulig.

Liker du Kinect-sensoren bør du holde deg unna dette spillet.

Terning: 1

Sports Island Freedom

Dette er sportsspill som virkelig ikke treffer blink. Sports Island Freedom er ambisiøst med flere utradisjonelle sportsgrener å velge blant. Det triste er at kontrollene i bunn og grunn er ødelagte.

Spillet er dårlig til å registrere dine bevegelser og har en vanvittig forsinkelse i forhold til når du beveger og når din avatar på skjermen beveger seg. Det gjør spillet til et eneste stort irritasjonsmoment da det blir nærmest umulig å time dine bevegelser.

Det artigste minispillet er kanonball, men i likhet med resten går dette lovlig treigt. Paintball er på den andre siden av skalaen og er sannsynligvis noe av det merkeligste jeg har spilt.

Terning: 2

Your Shape: Fitness Evolved

Dette er i bunn og grunn et treningsprogram for din egen stue. Og med en rekke gode øvelser og imponerende teknologi klarer Fitness Evolved både å fange din oppmerksomhet og dine bevegelser.

Ved å legge inn din profil vil du også få din egen personlige trener inn i stua. Presentasjonen, både det du ser og det du hører er svært behagelig. Det største minuset med spillet er at du trenger stor plass for å få det til å funke skikkelig. Og det kan virke avskrekkende å måtte ommøblere stua for hver gang man skal ta seg en 20 minutters treningsøkt.

Fitness Evolved vil ikke erstatte treningsstudioet, men med noen løsvekter og engasjement kan programmet gi deg den ekstra økta du vanligvis ikke har tid til.

Det viktigste som Fitness Evolved lykkes med er imidlertid å gjøre Xboxen til mer enn en spillkonsoll.

Terning: 5