OTEPËË: I fjor ble det en bronsemedalje i junior-VM, i år slo langrennstalentet til med sølv og kopierte dermed bedriften fra i går. Norske Ragnhild Haga tok bronsen.

Kari Øyre Slind gikk en god prolog og sikret med femte beste tid en plass i kvartfinalen. Oppdalsjenta var den beste norske i prologen.

I sitt kvartfinaleheat gikk hun mot Maria Grundvall og Tanja Kauppinen fra Finland, Stina Nilsson fra Sverige, Nina Broznic fra Kroatia og Inna Smirnova fra Russland.

Øyre Slind var sterkest i sprinten og i mål like foran svenske Stina Nilsson. Det betyr at Kari Øyre Slind er klar for semifinale.

Av de øvrige norske vant Ragnild Haga sitt heat. Barbro Kvaale kvalifiserte seg også til semifinale med andreplass i sitt heat. Heidi Weng ble imidlertid utslått med sin tredjeplass, da tida ikke var god nok.

For øvrig skal alle de tre norske gå i samme semifinaleheat. Her får de med seg russerne Elena Soboleva og Daria Godovanichenko, i tillegg til finske Maria Grundvall.

I semifinalen ble Kari Øyre Slind slått med minst mulig margin av russiske Elena Soboleva, men en andreplass holder lenge til finaleplass.

I finalen får hun med seg lagvenninnen Ragnhild Haga, finske Maria Grundvall og de tyske jentene Hanna Kolb og Lucia Anger som ble henholdvis nummer en og to i det andre semifinaleheatet.

Finalen ble et oppgjør mellom Øyre Slind og tysk Anger. Den tyske jenta var imidlertid sterkere i spurten og slo Kari på målstreken. Ned til Haga på tredje var det over to og et halvt sekund.