BODØ:Til slutt løp han inn til sølv på 5000-meteren, og var fornøyd med det.

– Det var litt overraskende at Thomas Winnheim skulle komme mot slutten. Jeg trodde vi hadde hektet av oss han. Winnheim satte inn en sluttspurt som verken jeg eller bronsevinner Thomas Holm hadde noen mulighet til å svare på denne gangen, sa Storli Husby til Opdalingen.

Den lettbeinte 1987-modellen delte ikke legendariske Knut Kuppern Johansens synspunkt om at sølv er nederlag. Mellom og langdistanseløperen var godt fornøyd med at han kunne innkassere nok en NM-medalje. Det har etter hvert blitt tre pallplasseringer i NM. To sølv og en bronsefinale står Ivar bokført med.

– Jeg hadde ikke tatt NM-medalje på tre år da jeg ble nummer to på denne 5000-meteren. Forrige gang jeg innkasserte topp tre-plassering i junior-NM, var under tilsvarende arrangement i Bergen i 2006. Jeg har egentlig hatt en kjempesesong og hadde forventninger til dette mesterskapet. Litt synd at det har vært så surt, kaldt og ikke minst vått. Men det har vært likt for alle, sa Storli Husby.

Han har forbedret bestenoteringene på 800, 1500, 3000 og 10 000 meter i sommer. 3000-meter har han gjennomført på pene 8,22. Neste år sikter friskusen seg inn mot Oppdal-rekorden til Bjørn Engen.

– Bjørn har vært et forbilde og en inspirator for meg. Jeg har lyst til å slå hans bestenotering som er på 8,22, sier sølvmedaljevinneren.