Styrke, spenst, kondisjon og koordinasjon sto på programmet da Kjell Arve Husby tirsdag kveld delte sine friidrettskunnskaper med Rennebus A-lag i fotball. FREDRIK KOSBERGLØKK

RENNEBU: Husby svarte ikke direkte avvisende da han etter treningen ble spurt om han hadde fått bekreftet noen av myene om fotballspilleres fysiske kapasitet. Når det er sagt, var det en absolutt positiv treningsøkt, men hard jobbing og mye godt humør, som ble gjennomført i Rennebuhallen.

Lærte teknikk

Nesten to sene kveldstimer med det en i praksis kan beskrive som sammenhengende intervalltrening, satt nok etter hvert i både lår og lunger. Husby forklarte hvordan spillerne skal få hoftene fram og komme opp på tå når de løper. Husby junior med Ivar til fornavn, var med og demonstrerte hva treneren mente.

– Ivar er naturlig tågjenger, forklarte faren om friidrettstalentets lette løpesett.

Viktig med humor

Friidrettstreneren forteller at treninga på Berkåk for hans vedkommende var den første med et fotballlag.

– Jeg har imidlertid kjørt noen økter med håndballag i Oppdal. Det er veldig greit å dele litt av denne kunnskapen med andre enn de som driver friidrett, sier Kjell Arve Husby.

Selv om det buttet imot for enkelte etter hvert, var det ingen sure miner etter økta med far og sønn Husby. Flere spillere som Opdalingen snakket med syns det er OK å kjøre litt hardt når treneren holder en så positiv og humørfylt tone. Også Husby selv poengterte hvor viktig det er å bruke humor i treninga.

Bedre stall

A-lagets hovedtrener Olav Stavne fulgte intenst med på hele treningsøkta. I tillegg ble hvert minutt tatt opp på video, slik at øvelsene skal kunne tas opp igjen på senere treninger.

– Vi hadde planlagt et opplegg med styrketrening, spenst, hurtighet, styrke og kondisjon. Det er ingen som kan dette bedre enn Kjell Arve Husby, så det er flott at han var villig til ås tille opp, sier Stavne.

På treninga tiersdag kveld var det rundt 20 spillere som var til stede. Mange av disse var juniorspillere som aspirerer sterkt til å spille sammen med seniorene.

– Det er veldig god rekruttering, og vi har nok en bedre stall i fjor, sier Olav Stavne som regner 20 spillere i selve A-lagsstallen.

Ved siden av at flere unge spillere er aktuelle for laget, har Jo Andreas Flå vendt hjem fra Sokna.