– Jeg har en snill far, sier Astrid Grødal på Grøa. Jultetretipset til Per Grødal slo inn og ga datteren et gavekort på 1.000 kroner.

GRØA: – Det må være far. Han er snill og sender inn på slike konkurranser for oss ungene i mange aviser, sier Astrid Grødal. En telefon til kårkaillen på Grødal bekrefter dette.

– Jeg hadde også sendt inn tips på julegrisen i Tidens Krav, for alle i familien. Det har gått med mye porto..., sier sunndalingen.

Men med premien for juletrekonkurransen får han da litt igjen, både for bryderi og porto, selv om det altså var i datterens navn.

– Vi får ta en handletur til Oppdal sammen, sier Astrid Grødal, som da har med seg et gavekort på 1.000 kroner til bruk i fritt valgt butikk i Torgsenteret.

Totalt kom det inn over 400 tips på juletrekonkurransen i Rennebu og Oppdal; 163 i Rennebu og hele 268 i Oppdal. Det var så som så med øyemålet hos de fleste. Hovedtyngden på innsendte tips lå mellom 11 og 13 meter, men de 268 kupongene spente fra 3,89 til anselige 22 meter – det tilsvarer vel et hus på fem–seks etasjer!

Det var ellers et flott juletre i Oppdal i år, og lengden ble målt til 9,35 meter. Det var tøff kamp om seieren. To hadde helt riktig svar; foruten Astrid (Per) Grødal også Steinar Kvam fra Rennebu. Ellers var Ingebrigt Hagen fra Gjøra en centimeter unna.

Ettersom vi bare hadde ett gavekort, gikk dette til Grødal etter loddtrekning, mens Steinar Kvam får ei julekurv med frukt og annet snadder i trøstepremie.