HARSTAD: Oppdal-jentene tok seg oppskriftsmessig til finalen som nest bestelag fra sin semifinale, men da medaljene skulle deles ut tetnetkampen kraftig til. I finalen gikk Kari en meget god sisteetappe ogsendte storesøster Silje ut med los på lagene som kjempet ombronsen. Dermed var medaljehåpet tent.

–Ja, fader. Da jeg så hunforan meg stivnet, tenkte jeg at nå blir det medalje hvis Siljeføler seg fresh. Men jeg visste ikke hvordan hun følte seg, sa Karitil Opdalingen etter målgang.

Silje Øyre Slind gjorde som hun måtteog ga full gass ut fra start i håp om å tette luka.

–Det varmedalje eller ingenting som gjaldt, fastslo 27-åringen, som gjordeet helhjerta forsøk.

Mye syre på toppen av NM-løypas hardeste bakkehadde hun neste kontakt med Nes og Lillehammer på plassene foran,men den harde åpningen hadde kostet mye. Med stive bein ble det fortungt å komme helt opp, og dermed ble det femteplass til slutt. Detbetyr at Oppdal klatret én plass fra fjorårets NM-lagsprint påGålå.

Den gikk i klassisk stil og endte med sjetteplass fortvillingene Astrid og Silje Øyre Slind. Denne gangen fikkskadeplagede Kari sjansen, og 23-åringen beviste igjen at hun foralvor er på ei tilbake etter flere trøblete sesonger. At det varuvant å gå lagsprint, kunne hun samtidig skrive under på.

–Det varhardt og mye syre. Dett er første sprinten jeg går, og det er rartå gå og ikke bli andpusten, men bare bli stiv. Det er flere årsiden sist, smilte hun.

Tremil lørdag

Øyre Slind-jentene koste segimidlertid i fantastiske vinterforhold i Harstad.

–Det varsinnssykt artig å gå. Mye folk og fantastisk vær. Det blir godstemning av sånt uansett, sa Kari.

Sportslig sett var det helleringen grunn til å henge med hodet. Femteplass i det godeNM-selskapet lot seg høre.

–Vi var med å kjempe om medalje og detsynes jeg er bra, sa Kari.

Fredag fortsetter NM med 10 kilometerklassisk i Harstad. Lørdag er det tremil klassisk. BUL, med HeidiWeng og Martine Ek Hagen Hagen, tok NM-gullet akkurat som i fjor.Sølvet gikk til Varden-løperne Marthe Kristoffersen og KathrineHarsem.