RENNEBU: Ordføreren la vekt på at nyetableringen forhåpentligvis ville bidra til at torget endelig kan bli et sted der det myldrer av folk.

- Vi håper det kommer til å gå dere godt, og at alle involverte kan få sin gevinst av etableringen. Men de som vil ha den aller største gevinsten, er alle vi som er kunder. Men det avhenger av at vi legger turen innom, sa ordføreren, adressert til både baker og lokalbefolkning.

Stig Magne Torve i Soknedal Bakeri og Konditori var overveldet over oppmøtet, og han lovte at de ville gjøre det de kunne for at kafeen vil bli benyttet, også i dagene som kommer. Og sammen med daglig leder Siv Remetun Lånke og de andre ansatte kunne de i hvert fall konstatere at det ble en flying start på nyetableringen.

De legendariske krembollene og wienerbrødene gikk bokstavelig talt unna som varmt hvetebrød, ja, så stor var etterspørselen at bakeren i all hast måtte hive seg i bilen og kjøre til Soknedal for å hente ny forsyning.

Skal en dømme etter oppmøtet på åpningsdagen, kan driverne se framtiden lyst i møte. Lenge før åpnings tidspunktet klokka 10.00, begynte folk å strømme til, og da dørene ble åpnet, kranset nærmere 130 personer seg rundt bordene, og både kafeen og frivillighuset ble raskt fylt opp av kaffetørst rennbygg.

Det ble fort bare ståplasser igjen innomhus, men i og med at været også til de grader var i godlune, var det mange som tok med seg kaffekoppen og wienerbrødet utendørs, for å nyte delikatessene i solveggen. Rene påskestemningen var det.

- Kanskje har gjenskapningen av Berkåks identitet på grunn av torget latt vente på seg. Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, og det er ennå ikke for sent å gjøre noe for å løfte torgets image. I så måte er dagen i dag en begynnelse, sa ordfører Lånke før han delte kaken i to og dermed erklærte det nye tilskuddet på torget for offisielt åpnet.