Nerskogen landhandel åpnet i de gamle Coop-lokalene til påska i 2011, og flyttet inn i helt nye lokaler til påska i 2016.

–I de gamle lokalene fra 60-tallet var det trangt, og de var lite egnet til moderne drift, sier kjøpmann og daglig leder Toril Dullum Lund.

Med de nye lokalene er landhandelen økt salgsarealet fra 104 kvadratmeter til rundt 350 kvadratmeter, pluss 70 kvadratmeter til den nyetablerte kafeen.

–Vi har fått god plass, men det er ikke mer enn det vi trenger, forteller Lund.

Populær møteplass

Hun forteller at det spesielt på søndager er fullt hus på kafeen, som er blitt et populært møtested både for lokalbefolkningen, hyttefolk og gjennomreisende.

–Det tar jo litt tid å etablere seg med et slikt tilbud her på Nerskogen, men jeg føler at vi er i ferd med å finne den formen vi skal ha.

Lund forteller at så godt som alt i kafeen er hjemmelaget, fra middag til kaker. Til og med hamburgeren og hamburgerbrødet er laget fra grunnen.

–Vi prøver også å finne tilbake til gamle mattradisjoner, som saltkjøtt, stek og klubb, noe som er blitt veldig populært.

Hun forteller at de også har catering, noe som er spesielt populært blant hyttefolket. Da kan de også levere mer "nymotens" mat som tapas.

–Vi har også populære kveldsarrangement som rakfisklag og pubkvelder her på kafeen, forteller hun.

Selv om et slikt tilbud har sesongvariasjoner, er de blitt mindre enn tidligere.

–Vi merker nok at hyttene brukes langt mer enn tidligere, forteller Lund.

Må ha et attraktivt tilbud

Lund har inntrykk av at mange er bevisst på at tilbudet blir benyttet, og forstår at det er nødvendig for å beholde tilbudet.

–Men vi som butikk må også være bevisst på dette, og tilby gode og ferske varer og det som kundene etterspør.

–Slik sett er det ikke bare opp til kundene om butikken skal bestå, vi må også kunne tilby en attraktiv butikk, forklarer Lund.

–Heldigvis har jeg med meg veldig engasjerte ansatte, og som står på ekstra når det er behov.

–Det er noe vi er helt avhengig av.

Når det er Nerskogkonsert annonserer landhandelen at de stenger både butikk og kafé tidligere den lørdagen, og i høst la de til «Ikke gå glipp av CC Cowboys».

–Du forstår, alle vi som jobber her er med i arrangementskomiteen.

–Dessuten blir det heller ikke så mange kunder igjen her da nesten alle kundene våre er på den årlige Nerskogkonserten uansett, legger hun til med et smil.

–Dette har vi gjort i flere år, og vi har aldri fått noen negative tilbakemeldinger på det, avslutter kjøpmann og kafédriver Lund.

bjorn.andreassen@opdalingen.no

950 22 806