Oppdal: Opdalingen treffer på arbeidskarene i Vangslia i et strålende vintervær mens de forbereder sesongstart i en så langt snøfattig november.

– Nå setter vi opp lysmaster ved nedfarten, forklarer Arnulf Erdal i Oppdal Skiheiser AS. Det mye som må ordnes før sesongstart.

– Vi kjører snøkanonene det vi klarer, men vi er helt på grensen til hva som er mulig, sier Erdal.

Sesongstart i helga – I går startet vi opp på ettermiddagen, og VI har kjørt i hele natt fram til firetiden i morges. Da begynte det å bli for mildt. På det kaldeste var det ned mot minus fire grader, men det varierer naturligvis over hele løypas lengde på rundt 950 meter.

– Likevel er det såpass kaldt at det vi nå produserer av snø blir liggende. Med fortsatt kulde har vi håp om å starte opp anlegget i helga.

Samtidig som snøkanonene må stanses midt på dagen i Vangslia går de for fullt i Kåsen ved skytterbanen.

– Ja, det er kaldere nede i sentrum, sier Ervik, men vi har nettopp den store fordelen av at vi har sol og høyere temperaturer her oppe når folk står på ski. Så da må vi bare akseptere at vi ikke får lagt snø på dagtid nå.

Vinterlig i Kåsen Nede dalen er det som en røyksky som ligger over industriområdet. Her er det kaldt nok til å produsere snø også på dagtid.

For rundt to uker siden var det lagt snø i Kåsen til en løype på omkring 1,5 kilometer.

– Nå er vi i gang med en ny sløyfe, forteller Tore Gjønnes i langrennsgruppa i OIL.

Jeg vet ikke hvor mye ekstra vi få lagt, for vi prioriterer også å legge på mer snø der vi har snølagt løype fra før, i tilfelle mildvær. Men med fortsatt kuldegrader ser det bra ut.

– Det artige er at vi nå får mange henvendelser fra byklubber som vil hit på treningssamling. Vi er virkelig kommet på langrennskartet i Oppdal.

– De skal både overnatte og ha mat. Da begynner vi å se ringvirkningene av anlegget, avslutter Gjønnes.

Foto: Bjørn Andreassen