Men politibetjent Svein Erik Halvorsen er på ingen måte misfornøyd med trafikkanter i Oppdal. Trafikken var meget stor, og under slike forhold er det slett ikke så ille at 21 bilister blir vinket inn og forelagt et forenklet forelegg. Men det koster å bryte fartsgrensene. Det svir nok i de fleste lommebøker å punge ut med fem tusen kroner for noe så unødvendig som å holde stor fart gjennom 60-sonen på Fagerhaug.

Det var UP og Oppdal lensmannskontor som målte farten på veiene i Oppdal i går. Først tok politifolkene oppstilling i 60-sonen på Driva. Deretter flyttet de seg nordover til 60-sonen på Fagerhaug.

Politiloggen til Svein Erik Halvorsen viser omtrent like mange fartsoverskridelser begge stedene.

– Det er mange utlendinger på veien, og naturligvis er det utlendinger blant de som blir tatt i våre fartskontroller. Men utlendingene slipper ikke lettere enn norske bilister. Mange betaler på stedet. Noen følger vi til banken slik at de får gjort opp gjennom den. Resten må betale når de kommer hjem fordi det er innledet et samarbeid mellom innkrevningssentraler og myndigheter i mange land, sier Svein Erik Halvorsen.