SJUSJØEN: Astrid Slind Øyre (19) ble nummer seks på 5 km friteknikk, og åtte på fellestarten i klassiske stil under helgens Norgescup på Sjusjøen. Det holdt ikke til VM-tur for oppdalsjenta. Rune Helle

– Det hadde jeg heller ikke forventet, sa Astrid som innledet sesongen med tredje og femteplass på Gålå. Under det første mønstringsrennet til VM ble hun fem og 18.

– Da var jeg småsyk, og det er klart at jeg viste at det var en liten mulighet til VM-plass, men da måtte jeg nok hevet mine prestasjoner i helgen, sier Astrid. Hun oppsummerer sin innsats i helgen som middels. – Ikke noe mer, sier fjorårerts sølvmedaljevinner fra junior-NM. Den gangen gikk hun som eldst i jenter 18. I år er hun yngst i dobbelklassen 19-20.

– Det er faktisk stor forskjell på det. Konkurransen i år er flere hakk tøffere enn det jeg hadde i fjor, sier hun.

VM neste år

I junior-VM er det bare en klasse. En del av løperne foran Astrid er seniorer neste år.

– Men det kommer nye til. Å spekulere i det nå har lite for seg, men det er klart at det åpner seg helt andre muligheter neste år om jeg fortsetter fremgangen, understreker hun.

Junior-NM om sju uker er neste nasjonale konkurranse for løperne som ikke kommer til VM.

– I den perioden skal det trenes skikkelig. Selv om det ikke er nasjonale renn går vi en del kretsrenn, sier Astrid som fremdeles bor på Oppdal. De fleste av hennes hardeste konkurrenter går på NTG Lillehammer eller skigymnas i Meråker og på Hovden.

– Så langt er ikke jeg kommet, men det begynner å nærme seg dagen der også jeg flytter fra hjembygde, understreker hun.

Silje Slind Øyre var også med på Sjusjøen i helgen. Hun ble nummer 26 på fellestarten i klassisk stil, og 30 på sprinten. Silje stod over søndagens 5 km fristil.

– Jeg er på vei tilbake etter kyssesyke. Etter et langt opphold tar det tid å komme tilbake, understreker hun.