– Vi ønsker å utvikle et samarbeid med bønder og aktører og lage fem til syv tusen kvalitetslam allerede nå i høst, forteller Ståle Gausen. Dovrelam er nå et registrert og godkjent varemerke, og 10-12 prosent av produksjonen i Oppdal skal bli til pinnekjøtt og lammelår under denne logoen.Det skal distribueres av Spis, slik at det i første rekke kommer til å distribueres i butikker som har avtaler med denne kjeden, som ICA og Norgesgruppen.Oppdal skal bli en bastion for slakting og skjæring av kjøtt, forteller Gausen. Dovre er et stort område, og det er snakk om mye sau som kan innlemmes i dette prosjektet på sikt.– Dette har vi gjort for å være foran en utvikling vi vet vil komme, sier Harald Halmøy. – Ved å samle kjøttproduksjonen vil det også bli lettere å spore tilbake til kilden, om vi skulle komme opp i en lignende situasjon som det vi har hatt i år.Bedriften tenker å ta i bruk helautomatiske fårikålmaskiner fra neste år. Likevel vil det komme til å trengs flere hender på produksjonsanleggene i Oppdal.
Nyheter →
Lanserer Dovrelam
MidtNorge slakteri as, SPIS og Norsk spekemat as har inngått en samarbeidsavtale om å produsere «Dovrelam» i Oppdal.