– Sånt som dette er kjempeartig. Vi brenner for barn og unge, sier Irene Hevle, til daglig markedskonsulent hos Vitnett.

Hevle synes det er stas at arbeidsgiveren likhet med i fjor vinter, ønsker å videreføre praksisen med et gratis kveldsarrangement i alpinbakken for liten og stor.

Foruten det lokale IT-selskapet er også Neas, Oppdalsbanken og Aktiv Eiendomsmegling med på arrangementet.

Med sin lokale tilknytning, mener de det er på sin plass å gi noe tilbake til kundene sine, mener Odd Magnar Vognild, salgsleder hos Oppdalsbanken.

Vognild forteller til Radio E6 at det på ingen måte er et krav at man har med egne ski for å kunne oppleve de fine forholdene i skibakken.

Låner ut ski

– Nei, i ettermiddag kan man komme og låne ski gratis og kjøre gratis i heisen. Det er også gratis å parkere, og vi har fått løfte fra heissjefen om at heisene går helt til topps, sier han.

– Vi serverer også pølser og drikke, uten at det koster noe, skyter Hevle inn.

Linn Alnes Djuvsland fra Neas forteller at hun har vært i Oppdal er par dager nå for å være med på forberedelsene av arrangementet.

Fra skidagen forrige vinter, der Mette Størvold sto for serveringen sammen med kolleger fra Oppdalsbanken. Foto: Bård Munkhaug

– Jeg har sagt til kollegene mine at det er så fint her at jeg nesten kunne tenkt meg å flytte hit, smiler hun og garanterer topp forhold i Vangslia.

Parallellslalåm

Med henvisning til navnet på bedriften han leder, synes Jon Ivar Jamtøy hos Aktiv eiendomsmegling det er naturlig å ta ansvar for aktivitetene i Vangslia i kveld.

– For oss i Aktiv, er vi aktivitører i kveld og skal arrangere parallellslalåmrenn, forteller Jamtøy, som er forberedt på å regelrett være servicemannskap sammen med kollegaer og ansatte fra de øvrige bedriftene denne kvelden.

– Når vi nå er flere lokale aktører om dette, synes vi det er kjempeartig, sier Vognild.

Ettersom det er dagslys helt fram til nærmere klokka 20 i Oppdal onsdag kveld, og værmeldingene lover klarvær, ligger det an til å kunne bli en riktig så fin kveld i Vangslia.

– Vi begynner klokka 17 og holder det gående fram til klokka 20.30, opplyser Hevle.