INNSET: - Det hele begynte som en spøk her på mandagsmorran. En av fedrene fleipet med at siden vi var i bransjen, så var det vel oss som sto bak, sier en av de ansatte i barnehagen.

Derfra spredte ryktet seg - helt til adressa.no plukket det opp. Leder i Innset Grendalag, Håvard Rogogjerd, uttaler til avisen at det nok er Innset barnehage som står bak stuntet.

- Det er klart, vi ønsker oss flere barn - men det er altså ikke vi som står bak, sier den ansatte og ler. Hun vi ikke stå fram med navn, men forteller at barnehagen har fire ansatte og 11 barn - og at de gjerne vil ha flere.

I dag har hun vært opptatt med å ta imot tekstmeldinger og telefoner.

- Men vi kan ikke ta på oss skylda for dette. Likevel synes vi det er et morsomt stunt.

- Vet dere hvem som satte det opp?

- Nei, det gjør vi ikke.

Skiltene som forbyr bruk av prevensjon på Innset er nå fjernet av Statens Vegvesen.

– Det var jo morsomme skilt. Kunne de ikke bare ha fått stått?

– De fleste har vel fått med seg budskapet nå. Det blir som å fortelle en vits to ganger, smiler overingeniør Svein Ivar Lykke ved Statens vegvesen.

Han mener at det ikke har gjort noen skade at skiltene har fått stått noen dager. Men alle private skilt som står på offentlig grunn langs vegen eller på eksisterende skilt blir fjernet uten varsel.

– Hovedregelen er at det skal kun stå offentlige skilt langs offentlig vei. Det hender at vi tillater private skilt ved spesielle arrangement som festivaler og martna. Det gjøres da som regel i samarbeid med det lokale lensmannskontoret, sier Lykke.

Skiltene ble trolig satt opp natt til fredag og har fått stor oppmerksomhet i media.

Vet du hvem som har satt opp skiltene? Tips oss på 917 49 739!