BERKÅK: Haugen (70) manglet torsdag ifølge tv2 kun 212 stemmer på å bli Sør-Trøndelags femte faste mandat på tinget. Det syntes han var ekstra inspirerende da han startet valgkampinnspurten i regionen, på Berkåk. 4.september, samme dag som statsminister Jens Stoltenberg, besøker han Oppdal.

Trygghet i hverdagen er i følge Haugen viktigere for velgerne enn for eksempel sykehjemsplasser.

– Jeg har erfart at folk er svært opptatt av både innvandringspolitikk og politidekning, sier Haugen til Opdalingen. Han vil svært nødig ha på seg at han hopper etter Frp når han tar disse spørsmålene på alvor, han registrerer bare at folk er opptatt av disse tingene.

En magnet

– Norge er år etter år kåret til verdens beste land å leve i, og jeg mener Jonas Gahr Støre har rett i at dette virker som en magnet på folk fra andre land, og fører til en tilstrømming som det ikke er enkelt å håndtere, sier han.

En rekke partiveteraner møter fram på Berkåk for å treffe Haugen, deriblant Solveig Træthaug, Arne Haugen, Ola Bjerkås og selvfølgelig lokal partileder Rune Olaisen.

Arbeiderpartiet teller 75 medlemmer i kommunen, og mange av dem har vært i partiet lenge.

– Det er ikke noe å spekulere på hvem en skal stemme på, sier Aud Voll.

– En må se hvor bra vi har det, og tenke tilbake på hvem som er skyld i det.

Rennebus hjertesaker

Rune Olaisen får noen minutter til å tenke over hvilke saker som er viktige for Rennebu lokalt.

– Det blir viktig at vi får til gode veier. Både langs E6 gjennom Berkåk sentrum, og Riksvei 3.

Vi må også videreføre en bra eldreomsorg, og ha bra kvalitet i skolen.

Olaisen understreker at det er viktig at man kan utdanne sine egne godt, og få godt skolerte, kompetente rennbygg til å flytte tilbake etter endt utdannelse.

– Det er lettere å få rennbygg tilbake til Rennebu, enn å få innflyttere.