OPPDAL: Toppheisen i Vangslia åpner lørdag, og flere nye hopp og rails er klare i terrengparken i anlegg.

– Vi åpner nå hele den svarte linja i parken i Vangslia. I tillegg er Miniparken åpen. Dermed blir parktilbudet i Oppdal skisenter langt større, med flere store hopp, masse rails, tre minihopp og flere rails av den enkle sorten. Vi jobber med elementene i parken helt fram til fredag kveld, derfor er det ikke så lett å være helt konkret før lørdag morgen, forteller Tore Meirik i Oppdal skisenter.

Enkel tilgang på offpisteområder

Den øverste heisen i Vangslia åpner også, og dermed kan det kjøres nesten 700 høydemeter bare i dette anlegget. Selv om toppheisen i Vangslia slett ikke er blant de lengste i Oppdal skisenter, gir den enkel tilgang til store offpisteområder. Skisenteret ber folk være obs på snøskredfare.

– Snøen har stabilisert deg de siste dagene, og vi har flagget grønt, som betyr liten risiko for farlige snøskred. Likevel ber vi folk passe på, og vi understreker at ferdsel utenfor preparerte løyper skjer på egen ansvar. Man kan nå veldig store områder fra toppheisen i Vangslia, men kun de preparerte løypene kan betraktes som 100 prosent trygge.

Skirenn og afterski

Barneskirenn arrangeres både lørdag og søndag, og på afterskifronten er det fullt kjør i Oppdal. Både Loftet i Vangslia og Låven på Sletvold er i gang.

– På Låven spiller trubadur Trond Johansen, og trubadur Frode spiller til afterskifest på Loftet. Begge er garantister for herlig afterskistemning, så det kan fort bli slalåmsko på bordet i helga.

– Parker i Hovden

De to første helgene i januar har det vært svært mye folk i bakkene, og tidvis nokså trangt på parkeringsplassene i Vangslia. Meirik byr på to gode tips for de som vil parkere nærmere heisen:

– Det beste er å komme på ukedagene. Da er det mindre folk over hele fjøla. Men et annet godt tips er å parkere i Hovden, og kjøre derfra videre ut i anlegget. Selv pleier jeg å ta stolheisen i Hovden med datteren min på fem år, så kjører vi sammen til Stølen eller Vangslia derfra. Det er flotte turer, og en spennende stolheistur for henne.