LITTLEBIGPLANET 2

Plattform: PS3

Slippdato: 19. januar

Man trenger ikke være spåmann for å si at dette vil være et av årets store høydepunkt. Nå kan du igjen styre Sackboy gjennom fargerike og kreative landskap. Og alle som sitter med en spillutvikler i magen får sjansen til å få utløp for sin kreativitet med det kraftige baneverktøyet som følger. Dette er på mange måter spillet som aldri tar slutt.

MASS EFFECT 2

Plattform: PS3

Slippdato: 21. januar

Årets spill i 2010 slippes i starten av 2011 til PS3. Mass Effect 2 var i utgangspunkt eksklusivt Xbox og PC, men nå får endelig Playstation-eierne vite hva alt maset handlet om. De går selvfølgelig glipp av muligheten til å få med seg historien fra det første spillet, og overføre karakteren sin fra det, men Mass Effect 2 er allikevel et fantastisk stykke spill alene.

MINDJACK

Plattform: PS3, X360

Slippdato: 21. januar

MindJack er et tredjepersons skytespill som prøver å skille seg fra mengden. Ideen er at du kan ta over kroppen til hvem som helst så lenge det er snakk om levende vesener eller maskiner som beveger seg. Man lover en helt ny spillopplevelse, vi får nå se, men ideen er utvilsomt spennende. I tillegg skal det være mulig å hoppe inn i andre sine spill og enten spille med dem eller mot dem, mens de holder på med enspillerhistorien.

DEAD SPACE 2

Plattform: PS3, X360, PC

Slippdato: 27. januar

Dead Space var et av de mest undervurderte spillene i 2008. I Opdalingen fikk den en anbefaling med den historiske tittelen «Strategisk lemlesting», en tittel som neppe har blitt brukt i avisa tidligere. En utrolig guffen stemning, kreativt banedesign og en engasjerende historie gjorde spillet til en kritikervinner. I oppfølgeren blir det mer av det samme, nå også med flerspillermulighet.

TEST DRIVE UNLIMITED 2

Plattform: PS3, X360, PC

Slippdato: 11. februar

Etter at Gran Turismo og Need for Speed har gitt ut spill i sine serier i løpet av 2010, er det Test Drive sin tur i 2011. Test Drive Unlimited 2 er det tiende spillet i rekken. Test Drive-serien har stort sett vært en lillebror til de store seriene, men årets versjon virker lovende. Vi er lovt en sømløs blanding av enspiller og flerspiller i en stor åpen verden lagt til øyene Ibiza og Oahu. Forgjengeren var et godt spill, nå er det spennende å se om TDU2 kan følge opp.

BULLETSTORM

Plattform: PS3, X360, PC

Slippdato: 22. februar

Dette spillet må bli bra. Det er skaperne bak Gears of War som står bak dette spillet med forfyllete rompirater i hovedrollen. Spillets tagline er «kill with skill». Du blir med andre ord belønnet for å finne kreative måter å gjøre ende på dine fiender. For å oppnå dette blir du servert en rekke kraftige og spesielle våpen.

KILLZONE 3

Plattform: PS3

Slippdato: 28. februar

Killzone 2 er et av de beste førstepersons skytespillene som er lansert til PS3. Killzone 3 later til å bli enda bedre. Med fantastisk grafikk, god spillfølelse og nye funksjoner kan dette bli et av årets høydepunkt. Jeg kan nesten ikke vente med å prøve den nye jetpakka som man har tilgjengelig. Spillet skal også han lagt inn et kontrollsystem for Move, men her er jeg mer skeptisk.