Politiet bekrefter på en pressekonferanse idag, at den døde mannen er fra Oppdal. Det var Ferdinand Meyer Grønvold, bosatt i Oppdal men opprinnelig fra Lørenskog, som ble funnet død i Folldal natt til søndag. Meyer Grønvold er født i 1985.

Søndag morgen ble en mann funnet død inne på Skogly Kafe i Folldal. Politiet omtaler funnet av den døde mannen som mistenkelig.

Den drepte unge mannen hadde synlige skader og hadde mistet mye blod. Nå etterlyser politiet MC-folk observert i Folldal natt til søndag.

Politiet fortalte søndag kveld at Kripos-personell hadde kommet til stedet ved 21-tiden søndag kveld. Kripos skal bistå lokalt politi i etterforskningen.

Politiets operasjonssentral på Hamar forteller også at de nå har flere personer inne til vitneavhør i forbindelse med saken.

Politiet etterlyser to personer som skal ha kjørt en moped eller motorsykkel i sentrum av bygda natt til søndag. - De er etterlyst som sentrale vitner i saken, sier lensmann Geir Brun. De to på mopeden, eller motorsykkelen, ble observert i 04.30-tida da de kjørte fra rikveien og opp på veien som går forbi kaféen. I tillegg etterlyser politiet to menn som ble observert rett etter at tohjulingen ble sett kjørende. - De ble sett åtte minutter etter at mennene på tohjulingen ble observert. Den ene ble sett stående, den andre sittende i fortausområdet ved kaféen, sier lensmannen. Politiet vet ikke om de to er de samme som ble sett på mopeden eller motorsykkelen.

- Jeg kan bekrefte at det er funnet en død person. Omstendighetene gjør at vi etterforsker dødsfallet som mistenkelig, sa operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Geir Rygh til Arbeidets Rett søndag.

Det er funnet blod på to steder utenfor Skogly Kafe i Folldal der mannen ble funnet. Politiet kan bekrefte at det er observert en del ytre skader på vedkommende.

Politiet har dekket til to områder på utsiden av kafeen med plast for å sikre det som kan være bevis i saken.

KRIPOS ble kontaktet umiddelbart av lokalt politi da det ble oppdaget blod på utsiden av huset den døde mannen ble funnet.

Den døde personen er ikke identifisert. Den døde mannspersonen ble funnet av folk som kom på jobb på kafeen. Mannen skal ikke være hjemmehørende i Folldal.

- Åstedet er sikret og politiet er på stedet for å foreta tekniske undersøkelser, sier Rygh.

Politiførstebetjent Ivar Røste leder etterforskningen på stedet, han vil ikke si noe om saken foreløpig og henviser til operasjonsledelsen på Hamar.

Innehaver av bygget Skogly Kafe huser kan fortelle til Arbeidets Rett at kafeen ble stengt til vanlig tid klokken 1930 lørdag kveld, og ingen av de ansatte har hørt eller sett noe mistenkelig. Det var ansatte ved kafeen som søndag fant den døde mannspersonen i bygget som huser Skogly Kafe. Det har senere fremkommet at døren til Skogly Kafe kan ha stått ulåst.

– Det var blodspor på stedet, og siden vi ikke kunne vite hvem de stammet fra, varslet vi omgående Kripos for å få teknisk assistanse, sier politiadvokat Jan Magne Lyngvær i Hedmark politidistrikt til NTB.

Lyngvær, som er påtaleansvarlig, leder etterforskningen i innledningsfasen.

Omstendighetene

Han sier det er folk fra Hedmark politidistrikt som tar seg av den taktiske etterforskningen, mens teknikere fra Kripos er ventet til Folldal søndag kveld.

– Foreløpig vet vi ikke hvem den døde er, vi vet ikke hvordan han døde og det er bare omstendighetene rundt selve funnet som gjør at vi behandler dødsfallet som mistenkelig, sier Lyngvær.

Den døde ble funnet av kafeens daglige leder ved 10.30-tiden søndag formiddag. Hun varslet omgående politiet.

– Jeg og mannen min fant den døde da vi kom til kafeen søndag formiddag for å forberede en konfirmasjon, sier Anne Karin Randen til VG Nett.

Hun sier de stengte kafeen klokken 19 kvelden før.

– Ingen merket noe

Til Arbeidets Rett

– Mannen må ha kommet seg inn senere på kvelden eller om natten, mener Anne Karin Randen.

Hun forstår ikke hvordan mannen kan ha kommet seg inn, men vil ikke helt utelukke at de kan ha glemt å låse en dør lørdag kveld.

Skogly er en vanlig middagskafé som også benyttes til forskjellige private arrangementer. (ANB-NTB)

Politibetjent Jan Tømmervold fra Oppdal kjørte idag til Folldal for å delta i drapsetterforskningen.