OPPDAL: I ei pressemelding fra selskapet går det fram at daglig leder i Oppdal Booking, Johan Schøneyder, og eier av SkiNorway, Lars Wenaas, ble enige onsdag kveld om salg av heisene i Ådalen, Hovden og Stølen til oppdal Booking.

Dermed eier Oppdal Booking (OB) alle skiheisene i Oppdal Skisenter. Tidligere leide OB heisanleggene i Hovden, Ådalen og Stølen av Wenaas-eide SkiNorway. Oppdal Booking har stått for driften av anleggene.

– Dette sikrer langsiktig og stabil drift av hele heissystemet i Oppdal, og kanskje viktigst av alt: Det gir oss muligheten til selv å styre nye investeringer i heissystemet, sier en fornøyd Schøneyder i pressemeldingen.

Han understreker også at oppkjøpet vil gi Oppdal skisenter mye bedre muligheter til å få eksterne investorer med på å utvikle Oppdal.

– Det er ingen tvil om at Oppdal skisenter vil bli mye mer attraktivt når samme bedrift eier og driver hele heissystemet.

Oppdal Booking ønsker ikke å avsløre hvor mye konsernet har betalt for heisene.

– Vi har kjøpt ut den eksisterende leiekontrakten, og betalt et mellomlegg i tillegg. Per i dag gjensto 13 år av denne kontrakten. Nå når vi har bitt enige om kjøpet betyr det at de investeringene Oppdal Booking gjør utenfor Vangslia vil forbli i vårt eie. Jeg er ikke i tvil om at dette er et kjempeløft for Oppdal som helhet, sier Schøneyder.

Han legger til at oppkjøpet ikke vil få noen praktisk betydning for ansatte i heisanleggene, eller i Oppdal Booking for øvrig.

Les mer i Opdalingen lørdag.