Seriespillet er nå i gang, og Oppdal stiller damelag, jentelag i klasse 15 år, jentelag i klasse 13 år og guttelag i klasse 15 år. Fire lag i Oppdal betyr god bredde og bra rekruttering.

- Nå skal ikke jeg forskuttere noe som helst, men i øyeblikket ser jentelaget i klasse 15 år ut til å ha det beste potensialet. Men jeg har god tro på alle de fire oppdalslagene, sier Bård Botten.

Jentene i 15 årsklassen kan nå langt. Mange av jentene har et opplagt talent, og samtlige på laget viser stor treningsiver. Laget trener tre ganger i uka.

- Vi spiller i samme serie som tradisjonelt gode lag som Røros og Brekken, og det skal bli spennende å spille mot disse. Men i denne årsklassen forandrer det seg fort, og gode miljøer kan smuldre opp. Det vet vi. Håndballen stod sterkt i Oppdal til midt på 90-tallet. I løpet av kort tid forfalt det til nesten ingenting. Nå skal vi forsøke å gjenskape gammel storhet, sier Bård Botten.

Av jentene fra første halvdel på 90-tallet er det bare Ingrid Bjørgum som har fortsatt med håndballen. Hun spiller nå elitehåndball på Selbu sitt lag.

- Generelt trener utøvere innen lagidrett i Oppdal for lite. I forhold til folkegrunnlaget skulle Oppdal hatt et langt bedre fotballag. Nå har vi fått en jentegjeng som er utrolig treningsvillige, og dermed har jeg håp om å nå langt med dette laget, sier Bård Botten.