I august skrev Opdalingen om Oppdal kommune og firmaet Bojl.no som er uenige om hvem som er oppdragsgiver for naturjungelen på Midtbygda og Lønset skole.

Firmaet sendte to fakturaer på til sammen 160.000 kroner for utført arbeid, som Oppdal kommune betalte. Kommunens økonomisjef Svein-Erik Bjerkan mener dette er penger som kommunen aldri skulle betalt.

Tirsdag orienterte Bjerkan formannskapet om status i den uheldige økonomisaken. Han har siden 8. juni vært i dialog med Bojl.no for å få en redegjørelse i saken.

- Jeg opplever at vi fortsatt står veldig langt fra hverandre når det gjelder virkelighetsoppfatning. Rådmannen har sendt brev nummer to og venter på tilbakemelding. Vi er lovet et svarbrev innen onsdag, opplyste økonomisjefen, som sa han vil gjøre alt han kan for å få igjen pengene.

- Dette må være en sak for "TV2 hjelper deg". Det høres nesten ut som en svindelsak, kommenterte Ola Husa Risan (Sp).

Rådmann Dagfinn Skjølsvold mener det beste vil være å ikke gå videre med saken. Han tror det er liten sannsynlighet for at kommunen får igjen pengene. Han peker på at saken kan ende opp i retten, og at kostnadene vil bli like store som prosjektet.

- Jeg mener vi må ta lærdom av dette. Heldigvis har vi få slike saker. Det er den første i min tid som rådmann. "Shit happens", vi må først og fremst være profesjonelle, sa rådmannen, mens representantene i formannskapet nikket enig.

Økonomisjef Svein-Erik Bjerkan i Oppdal kommune under tirsdagens formannskapsmøte. Foto: Fredrik B. Lange