Nå holder Kleven bygg og Boligpartner til Stenan, like ved Vangslia. I dag er de seks ansatte, tre i administrasjonen og tre som jobber ute.

– Vi er et utrolig bra team. Med oss har vi også mange dyktige arkitekter, og målet vårt er at kundene skal bli fornøyde med produktet, sier Kristoffer Kleven til Opdalingen.

Han har sittet som daglig leder i Kleven bygg i fem år, og tredte inn i stillingen like etter at han tok fagbrevet som tømrer. Han forteller at han trives veldig godt i jobben og stillingen, og at han alltid har hatt en målsetting om å skape noe selv.

Til nye lokaler

Det var i fjor de for alvor begynte å se på mulighetene til å flytte nærmere sentrum. De har nå kjøpt hjørnetomta ved Otretek, krysset i Kåsenvegen.

– Per i dag er det kun lagerhall der, men vi skal pusse opp og bygge om å gjøre noe av det om til kontorlokaler. Det er planlagt fire kontorer, et større møtelokale og mer plass til utstilling og lagring, sier han.

Kleven forteller at de skal inn så fort som mulig, helst i løpet av året.

– Det er en prosess vi skal igjennom, og akkurat nå er det mange baller i lufta samtidig, men skissene på løsninger er ferdige, så det blir ikke lenge til før vi begynner flytteprosessen, sier han.

Kleven tror en flytteprosess til nærmere sentrum kan være med på å gjøre de mer synlig i boligmarkedet.

– Kundene vil kunne få et helt annet forhold til oss, og de vet at vi er her. I tillegg vil det bli mer helhet i utstillingene våre når vi flytter lokale, får vi mulighet til å stille ut mer av produktvalgene våre, som tak, vegger og gulv, sier Kleven.

Lokal arbeidskraft

Daglig leder forteller at kundebasen strekker seg fra Trondheim i nord til Molde i sør. Han forteller at det har blitt mer bolighusbygging den siste tiden, men at det også er bra pågang på hytter.

– Vårt primærmarked til Oppdal når det gjelder hyttebygging er Trondheim og møreregionen, sier han og legger til at hyttemarkedet har forandret seg mye de siste årene.

– Å bygge hytter var svært populært i 2006/2007 og hadde en topp da. Det er først nå det har begynt å ha tatt seg opp igjen, og nå er det på det høyeste nivået siden da, sier han.

– Mulig jeg uttrykket meg litt utydelig rundt dette punktet som gjør at dette avsnittet blir litt rart for oss.

Kleven ønsker å få fram viktigheten av å kunne velge lokale samarbeidspartnere.

- Kunder er ikke like beviste på dette ved bygging av hytter som ved bygging av bolig. Det er langt flere tilbydere av hytter enn boliger i vårt område og dermed er det lett å velge annet en lokalt. Tryggheten til kunden er at lokale samarbeidspartnere vil være her etter at prosjektet er ferdig, og vi skal kunne se de i øynene når vi treffes på butikken i årene etter. Og være der for eventuelle framtidige prosjekter. Derfor er man som lokal leverandør langt mer avhengig av å levere kvalitet i hele prossessen, sier han.

Om fem år ser Kleven for seg at Kleven bygg fortsatt er en solid bedrift og at det fortsatt er en trygg og solid arbeidsplass.

– Vi har et mål om å rendyrke rollene i bedriften, og har planer om å utvide med blant annet en hyttekonsulent i framtiden. Vi ønsker å gi best mulig service til våre kunder. I tillegg har Boligpartner vært i sterk vekst de siste årene, og vi skal fortsette å vokse, sier han.

katrine.naas@opdalingen.no

913 88 680