Se bildene fra den strabasiøse letingen:

Det holdes nå pressekonferanse på Storli gård. Vi kommer snart tilbake med mer.

Runar Høgmo Hoel fra Oppdal satt i tråkkemaskinen som fant savnede Jonny Roger Seem. Letemannskaper er nå på tur for å berge hundene. Seem satt selv i tråkkemaskinen og gikk selv inn i huset tett fulgt av ambulanseepersonell da han ankom Storli gård en drøy time etter at han ble funnet.

Røde Kors er iferd med å rigge ned telt og annet utstyr de har brukt i letingen. Seem skjermes for pressen og andre henvendelser.

Gledesstemning

- Alle her oppe er et eneste stort glis, melder Opdalingens reporter på stedet, Randi Grete Kalseth.

- Det var godt, sier Rune Træthaug i Oppdal Røde Kors.

- Nå er jeg fornøyd, legger han til.

Bjørn Krystad, en nær kollega og venn av Seem, er nå svært rørt, glad og lettet. Han har fulgt leteaksjonen tett og ikke sovet siden den startet. Han har også vært en støttespiller for bror til Jonny Roger Seem, Geir Seem.

- Nå skal vi trø i ham sjokolade, gliser Krystad.

Fraktet ned i tråkkemaskin

Seem ble fraktet ned i en av de to tråkkemaskinene som fant ham, han spiser sjokolade, er talefør, og har det egentlig ganske greit, forteller operasjonselder Skårsmoen.

Han legger ikke skjul på at det var stor jubel og høy stemning da den forløsende meldingen kom like før klokken 22.

Så grønt lys

Ifølge Skårsmoen ble Seem funnet kloss inntil et område hvor det har vært stor leteaktivitet hele dagen. Han skal ha fortalt til letemannskapene at han flere ganger har hørt motordur fra letemannskapene i snøhulen han satt i.

Hundekjøreren skal ha gravd seg ned mindre enn én kilometer fra letemannskapenes fremskutte kommandopost.

Det var en dobbel tråkkemaskinpatrulje, det vil si to tråkkemaskiner med til sammen fire mann om bord, som fant Jonny Roger Seem.

Patruljen oppdaget plutselig et grønt lys ute i snøkavet og fjellheimen. Det viste seg å være den savnede som hadde tent en såkalt light-stick, et flourescerende lys.

Berømmer mannskapene

Skårsmoen benytter samtidig anledningen til å berømme letemannskapene for en fantastisk innsats. Dette gjelder så vel Røde Kors Hjelpekorps fra alle nabokommuner, sivilforsvaret, 330-skvadronen/mannskapet på redningshelikopteret, hovedredningssentralen, hans egen politistab og alle andre involverte.

- En helt ekstremt løsningsorientert og fantastisk gjeng, sier en stolt og utrolig lettet Skårsmoen.

Da den savnede ble funnet, var den ti mann store operasjonsledelsen akkurat i ferd med å sende både snøscooterpatruler og andre letemannskaper inn i det aktuelle området etter at det har vært innstilt i flere timer grunnet det dårlige været. Nå var det imidlertid i ferd med å lette.

Foto: Siv Storløkken
Foto: Siv Storløkken
Foto: Siv Storløkken