Ni personer er bekreftet smittet med covid 19 i Rennebu denne uka, i tillegg har ytterligere 11 testet på selvtest og venter på bekreftelse fra PCR-test. Det kommer fram i en pressemeldingen fra Rennebu kommune fredag kveld.

Til sammenligning hadde kommunen 18 smittetilfeller i hele desember 2021, 38 smittetilfeller totalt i 2021 og 20 smittetilfeller i hele 2020.

Smittetallene er likevel lave i Rennebu sammenlignet med nabokommunene Oppdal og Midtre Gauldal.

Kommunen forventer likevel økende smitte, og nå overlater også Rennebu kommune registrering av smitte og smittesporing til innbyggerne selv.

«På bakgrunn av økende smittetrend er det innført en endring i forhold til smittesporing. Kommunene har ikke kapasitet til å følge opp hvert enkelt smittetilfelle og det er nå den smittede selv som må ta større ansvar. Du registrerer positiv hurtigtest og gjennomførerer egen smittesporing. Det samme gjelder de som får positivt test på teststasjonen.», heter det i pressemeldingen.

Ved en positiv test skal du i tillegg til registrering gjøre følgende:

  • Gi beskjed til skole/barnehage/arbeidsgiver.

  • Ta direkte kontakt med alle nærkontaktene dine, det holder ikke å bare registrere de i systemet. Det er forskjellige krav til karantene om du er nærkontakt som husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære og øvrige nærkontakter. Mer informasjon om nærkontakter finner du her.

  • Du skal være minimum 6 døgn i isolasjon regnet fra tidspunktet symptomene startet og til du har vært feberfri i minst 24 timer uten å bruke febernedsettende medisin. Dersom du ikke har symptomer kan du avslutte isolasjonen når det har fått 6 døgn fra du tok den positive koronatesten.

  • Ta en pcr-test på teststasjonen så snart som mulig. Åpningstider og mer informasjon om testing finner du her.

Har du spørsmål kan du ringe kommunens koronatelefonen på 482 76 400. På lørdager og søndager er den åpen 12.00-14.00.