OPPDAL: Denne uken tok Stein Mellemseter over som sjefen over alle sjefer i Oppdal Næringsforening (ONF).

Stein tok over etter Hans Jørgen Flor som har ledet foreningen gjennom både medvin og motvind den siste tiden, kanskje med spesielt fokus på den så etter hvert kjente Masterplanen.

– Nå er det på tide å sette alle de flotte visjonene i masterplanen ut i livet, forteller Stein Mellemseter like etter han ble klappet inn som ny leder i ONF. Det stilte ingen motkandidater, og avtroppende leder la heller ikke fingrene imellom da han presenterte årsmeldingen for generalforsamlingen, det skorter både på entusiasme og ungdommelig drivkraft i foreningen, og medlemspleie bør være topp prioritet, var rådet fra Flor.

– Er du rett mann til jobben Stein Mellemseter?

– Det får tiden vise, men jeg er i alle fall veldig klar for å ta i et tak, og dette er en jobb jeg virkelig har lyst å engasjere meg i.

– Det ble påpekt under generalforsamlingen at det er mange bedrifter som ikke velger å være medlem av ONF, og det siste året er det også flere som har meldt seg ut. Hvordan skal du få oppdalingene til å samarbeide?

– Jeg tror det er viktig at vi setter oss sammen og prater sammen ansikt til ansikt. Vi bør være lydhøre for at ikke alle er enige, og vi må være klare på at det er lov å være uenig.

Målet for oss alle er å bidra positiv til at Oppdal nå får en opptur. Her tror jeg masterplanen er et fantastisk arbeidsverktøy. Nå må vi slutte å prate, nå må vi få ting til å skje. Det er nok mange som er utålmodige, og det er viktig at vi nå følger opp alle de fine ordene.

Stein Mellemseter tror også det er viktig at man blir flinkere å samarbeide på tvers av fagområdene. Det er ingen hemmelighet at det er enkelte faggrupper innen ONF som fungerer bedre enn andre, og Mellemseter tror at et tverrfaglig samarbeid vil øke engasjementet og inspirere flere til å bli med i foreningen.

Fjell- og fårikål-generalen Stein Mellemseter forteller at han ønsker å være en samlende leder for ONF, og at han ser fram til å ta fatt på oppgaven. Jobben som styreleder er kun en deltidsjobb, Mellemseter får 95.000 kroner i året for jobben som leder for styret av ONF.