Oppdal: Ordentlig Radio er en norsk radiostasjon etablert etter en idé av Øystein Sunde og Tor Andersen (tidligere P4), som i årevis hadde savnet og sett behovet for en radiostasjon som tar norsk musikk på alvor.

I tillegg til disse 2 ble en rekke artister og musikkbransjefolk med på etableringen av Ordentlig Radio AS i 2012.

Anført av redaktør og hovedprogramleder Tor Andersen startet radiostasjonen, etter noe tids prøvesendinger på nett, sendinger gjennom hele døgnet høsten 2012.

Siden den gang har Tor hatt formiddagssendinger. I tillegg har Tor laget mer enn 150 portrettprogrammer med norske artister, som også sendes daglig. Michael Skorbakk (tidligere NRK P1) har daglige sendinger (”Lytt på nytt”), og det har vært ukentlige spesialprogrammer laget av gjesteprogramledere.

Tilbakemeldingene har vært udelt positive, med begeistrede tilbakemeldinger fra et utall norske artister og lyttere. Ordentlig Radio satser på å bli den toneangivende radiostasjonen i Norge for folk som er glad i populærkultur generelt, og norsk musikk spesielt.

– Med utgangspunkt i norsk samfunnsliv skal vi formidle bredden i populærkulturen, med særlig vekt på musikk, forteller Tor Andersen til Opdalingen.

Nå kan du når som helst, via smarttelefon, nettbrett og internett lytte på Ordentlig Radio via opdalingen.no eller nettlinken i vår digitale avis. Du skal ikke se bort ifra at det dukker opp både artister og saker fra både Oppdal og Rennebu.

Blant eierne finner vi Helene Bøksle, Ole Paus, Halvdan Sivertsen, Hans Rotmo, Øystein Sunde, Lars Lillo Stenberg, Veslemøy Solberg, «Ni Liv», Igor Dunderovic, Hilde Louise Asbjørnsen, Hanne Sørvaag, Hanne Krogh, Terje «Sabeltann» Formoe, Mari Boine med flere. I styret i Ordentlig Radio AS, sitter blant andre Sissel Guttormsen, som er leder for Rockheim og Thor Greni, faren til Øystein Greni i «Big Bang».

Foto: TOM HANSEN