RENNEBU: Skolekorpsene har hatt sitt RennebuSpæll siden 1995. På vårparten i år, da diskusjonen kom spørsmålet opp i Rennebu Musikkorps, om man ikke skulle satse på en underholdningskonkurranse for amatørkorps over samme lest . Ideen ble fort til en plan, og første helga i november markerer RennebuSpæll for voksne avslutningshelga for Kulturvukku i Rennebu.

Gørild Meland har vært en av ildsjelene som har stått bak det opprinnelige RennebuSpæll helt fra starten. I fjor trakk hun seg ut, men det gikk altså ikke så lenge før det på nytt tok fyr i sjela. Som musiker i Rennebu musikkorps og ansatt på kretskontoret i Norges Musikkorps Forbund (NMF) er hun relativt lett å be.

–. Etter at vi kuttet ut langfredagsfesten, har vi behov for en ny inntektskilde, og det er i grunnen veldig artig å tjene pengene på skikkelig korpsvirksomhet, forklarer hun.

Både konseptet og navnet lånes fra originalen. Dermed kan dette bli en like spesiell og morsom korpskonkurranse som den for de yngre, som kommer ei uke tidligere.

Tema for tidenes første RennebuSpæll for voksne er rimelig romslig. I kategorien Popmusikk skulle det være mye å ta av.

Les mer om RennebuSpæll og Kulturvukku i Rennebu i Opdalingens lørdagsutgave.