OPPDAL: Tidligere denne uken ble det meldt oppbud i Gemma Oppdal AS, som ligger i Torgsentret.

– Det har vært en lang prosess, men jeg synes det er forferdelig trist. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, men dette er en frivillig konkurs, sier innehaver Anne Riise.

Vanskelig kombinasjon

Hun tok over butikken da Exit la ned i 2007. Konseptet var litt mer eksklusive moteklær kombinert med billigere merkeklær. Det gikk bra i to år.

– Men så var jeg ute et år i mammapermisjon. Det var som om jeg fikk to babyer samtidig, som begge krevde sitt. Det kan jeg si, at det er ingen god idé å drive butikk samtidig som man har svangerskapspermisjon.

Regnskapet for 2007 viste en liten pluss i regnskapet. Siden har Gemma blødd litt hvert år. Siden 2008 har selskapet gått med drøyt hundre tusen i minus hvert år.

– Underskuddet for 2011 var enda større enn i 2010. Jeg har tapt mer penger enn jeg har tjent over lang tid. Nå kom det til et punkt der jeg ikke turte å drive lenger på kreditors regning.

Riise understreker at samarbeidet med leverandørene hele tiden har vært godt.

– Vi har hatt en super dialog hele veien; jeg har vært åpen og ærlig om situasjonen, og de har vært med hele veien. Det er min avgjørelse at jeg stenger nå, selv om det har ligget litt i kortene ei stund, sier hun.

Blir tatt vare på

I tillegg til Riise selv, har Gemma hatt tre ansatte. En på deltid, og to ekstrahjelper.

– De ansatte var de første som ble orientert da jeg bestemte meg for oppbudet, og er blitt tatt vare på, sier Riise.

Hun sier hard konkurranse og et tøft 2011 ble avgjørende.

– Det er tøft å drive klesbutikk i Oppdal. Det er ikke bare meg som merker konkurransen, både til nettet og i form av handelslekkasje. I tillegg var 2011 et spesielt år værmessig, i forhold til sesongen for moteklær. Men jeg kan ikke gi været skylden for at jeg går konkurs.

Nå skal Anne Riise ta seg fri, for å komme til hektene igjen. Hun legger ikke skjul på at den siste tiden har vært krevende.

– Så får jeg se hva det blir til etter hvert. Men jeg har drevet i 20 år i klesbransjen, og det er dette jeg kan og har lyst til å holde på med. Jeg har mange gode, faste kunder, og det har blitt noen tårer den siste tiden.

Attraktivt

Senterleder Anders Fonn ved Torgsentret sier det enn så lenge ikke ligger noen planer om hva som skal inn i lokale som Gemma nå flytter ut av. Riise skal ha møte med bobestyrer fredag.

– Dette er en prosess som må gå sin gang. Men det er et attraktivt lokale, og det er ingen tvil om at vi ønsker drift i hele senteret, sier Fonn.

Han sier videre at huseier vil ha et ord med i laget om hva som skal inn etter hvert, men at de kommer til å ta hensyn både til de andre aktørene i senteret, samtidig som de legger vekt på en god totalitet på senteret.