Bjørn Ove Ansnes ble i kveld utnevnt til Oppdalsambassadør for 2016.

Festivalsjef for Fjell- og fårikalfestivalen Stein Mellemseter har med seg en representant fra Oppdal næringsforening, en representant fra kulturetaten i kommunen og ordfører Kirsti Welander i juryen som kårer årets ambassadør.

Juryen er ute etter en person som er den beste til å profilere Oppdal, kort sagt den personen som man med hånda på hjertet kan si har sitt hjerte i Oppdal.

Årets Oppdalsambassadør har så avgjort sitt hjerte i Oppdal, selv om han egentlig kommer utenbygds fra. Vinneren karakteriseres som i overkant engasjert, han er gründer og en idèmaker av rang. Han turte å investere i nytt hotell etter noen urolige år innen reiselivet i kommunen og er engasjert i utviklingen av Oppdal som hyttedestinasjon og nå i det siste gjennom utviklingen av leiligheter i tilknytning til Skifer hotell.

Bjørn Ove Ansnes er svært interessert i ski, og han trakk da også frem viktigheten av langrennssporet da han takket for prisen.

- Oppdal er ei fantastisk bygd som er full av mennesker med engasjement og kreativitet. Og så naturen da. Langrenn vil bli enda større enn alpint her i bygda, for innen skiløyper kan vi gjøre en dugnadsinnsats. Jeg er sikker på at Oppdal har en fremtid der hyttebeboere og oppdalinger går hånd i hånd - uten problem, sa han etter å ha blitt presentert som årets ambassadør av ordfører Kirsti Welander.