Alle nødetater deltok da det i morgentimene i dag ble avholdt beredskapsøvelse i Rennebu. Elever fra Helse og oppvekst og El-fag ved Oppdal vidergående skole deltok som markører, og de forteller om en svært realistisk og actionfylt øvelse.

Elevene satt i en buss og en personbil og ved Køftbrua kolliderte personbilen fra Oppdal med en annen bil ved avkjørselen til Rennebuskogen ved Kløftbrua.

- Jeg "pådro" meg lårbensbrudd og indre blødninger og ble raskt tatt ut av kjøretøyet og påsatt nakkekrave, forteller markør Mia Gjerstad.

Elevene opplevde at både ambulansepersonell og de andre hjelpemannskapene visste hva de gjorde.

-Det kom med en gang ei dame for å ta seg av oss, og fortelle oss hva som foregikk. Dette var veldig flinke og profesjonelle folk, sier Eirunn Horvli og Ingrid Jerpstad, som også sitter i samfunnssalen etter å ha blitt "skadet" i ulykken.

Så bra gikk det ikke med flere andre som var involvert. En person ble meldt omkommet, mens en ble karakterisert som hardt skadet. Alt for å teste mannskap og beredskap best mulig. Godt da, at det denne gang bare var snakk om en øvelse.

Sivilforsvaret, lokalt mannskap fra Trøndelag brann- og redningstjeneste, ambulanse og politi deltok på øvelsen, i tillegg var kriseteamet i Rennebu.

Etter hvert samlet aktørene seg i kommunehuset i Rennebu for å evluere dagens hendelser, mens markørene ble servert pizza i samfunnssalen.

- Dette var god læring også for oss. Vi fikk føle hvor lang tid ting tar, og det føles mye lengre når man ligger der, enn det faktisk gjør. I neste omgang kan disse elevene selv bli hjelpepersonell, så dette er nyttig lærdom, sier Anita Bjørgen ved Oppdal videregående skole.